Zeven vragen aan... Amelie Mangelschots

"En dan zingend ten onder gaan, natuurlijk"

Björn S. ,

Met regelmaat schuift 3voor12 Gelderland zeven vragen onder de snoet van een interessant persoon uit de Arnhems-Nijmeegse muziekscene. Een producer, een muzikant, misschien een dj of een programmeur. Deze keer: Amelie Mangelschots.

"En dan zingend ten onder gaan, natuurlijk"

Vroeger was er Mythica, een zuiver studioproject, opgericht door Joris van Kerkhof (synthesizer) en Fred Hasselman (bas). Uit dit project ontstond Auracle - een volledige band.

Naast Fred en Joris bestaat de band uit Niek van Doorn (gitaar), Marco Verberne (drums), Bryan Ketelaars (zang) en Amelie Mangelschots (zang). Een van de redenen van de uitbreiding is de mogelijkheid tot live optreden. De band speelde afgelopen vrijdag in Oss en over niet al te lange tijd in Metropool in Hengelo. We vragen zangeres Amelie zich eens te buigen over onze zeven vragen.

1. Wat is je grootste blunder in je 'muzikale leven'?
Een jaar of twee geleden probeerde ik samen met een stel klasgenoten een band te starten. Na een week bleek onze bassist echter niet te kunnen bassen en geen basgitaar te hebben. En ja, we waren ook redelijk jong en idealistisch: eerst een website en veel succes willen hebben, maar er niet toe komen ook maar een half nummer te schrijven. Waar is de tijd...

2. Welk nummer heb je vanochtend als laatste gedraaid?
Attendance, van de nieuwe After Forever.

3. Wat kan er volgens jou verbeterd worden aan de muziekscene in Arnhem-Nijmegen?
De band komt dan misschien wel uit de regio, ik ben zelf Belgische en woon nog maar net twee weken in Nijmegen. Heel veel kan ik daar dus niet over kwijt. Maar mijn vriendje komt oorspronkelijk uit Arnhem en heeft daar een tijdje in een band gespeeld. Van hem hoorde ik dat Arnhem de bandjes heeft en Nijmegen het publiek ervoor, maar of dat nou waar is...

4. Wat is de beste manier om dood te gaan?
Da's stiekem nog best een moeilijke... In ieder geval niet na Lang Lijden in een ziekenhuisbed. Nee, als ik niet in m'n slaap doodga van ouderdom dan zou ik er gewoon zelf een eind aan maken als ik van mening ben dat 't genoeg geweest is of als het me allemaal te zwaar wordt. Een overdosis van iets of zo. En dan zingend ten onder gaan, natuurlijk.

5. Underground waardering of megasucces?
Underground waardering. Dan behouden we tenminste onze eigenheid, kunnen we ons ding blijven doen, hoeven we niet in het rijtje te lopen en te letten op wat we wel en niet aantrekken. Ik voel er ook niks voor om met vijf bodyguards en een dikke zonnebril over straat te moeten. Bovendien houd je dan nog wat tijd over voor familie en vrienden.

6. Wat is de beste band/muzikant in de regio Arnhem-Nijmegen?
Oh, novAct, zeker wel. Die spelen nu in het voorprogramma van After Forever en ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk was toen ik ze voor 't eerst live zag. Gelijk hun cd gekocht, en daar heb ik zéker geen spijt van!

7. En, hoe is het verder?
Druk met studeren en de band natuurlijk. En heel blij met de optredens. De zenuwen slaan nog niet toe, maar dat komt vast nog wel. Dat moet ook wel, anders wordt het saai om op een podium te staan. Ik wil nooit zo'n gevoel krijgen van: "Hup daar gaan we weer, op naar 't volgende publiek...", en ondertussen staan geeuwen. De spanning moet er wel in blijven natuurlijk. Foto: Wim Hasselman