Met regelmaat schuift 3voor12 Gelderland zeven vragen onder de snoet van een interessant persoon uit de Arnhems-Nijmeegse muziekscene. Een producer, een muzikant, misschien een dj of een programmeur. Deze keer: Dimensional Psychosis.

Dimensional Psychosis is geen gewone band. Dat zie je alleen al aan de namen van de banleden: Eclipse (zang), Trol (gitaar), Gorthaur (gitaar), Grimlord Mysteriis (drums), Gollum (keys and synths) en Kruid (bas).

Wie daarna uitzoekt welke muziek deze zes heren (met een leeftijd tussen de 20 en 24) maken, stuit onherroepelijk op de term Indefinable Chaos Metal. Daar zijn we mooi klaar mee! Niet te beschrijven muziek. Dan zit er dus maar één ding op voor de nieuwsgierigen: luisteren! En natuurlijk onze zeven vragen lezen...

1. Wat is je grootste blunder in je 'muzikale leven'?
Live bij het eerste nummer de versterker opblazen en geen back-up hebben!

2. Welk nummer heb je vanochtend als laatste gedraaid?
Dennis: Puissance Maik: Al Di Meola Martijn: Deicide Herbert: Martyr A.D. Matthijs: Venetian Snares Theo: werd vanochtend niet wakker

3. Wat kan er volgens jou verbeterd worden aan de muziekscene in Arnhem-Nijmegen?
Een thermonucleaire bom... Er is vooral gebrek aan goede metalmuzikanten en originaliteit. Die lijken niet te bestaan in Arnhem en Nijmegen! De metalscene in de regio bestaat voornamelijk uit talentloze bandjes die alleen optreden voor hun eigen vrienden.

4. Wat is de beste manier om dood te gaan?
Ontspannen ergens op het gras liggen met een joint en een koude pot Grolsch, kijkend naar de allesvernietigende komeet die recht op je smoel af komt.

5. Underground waardering of megasucces?
Geniale krankzinnige muziek creëren!

6. Wat is de beste band/muzikant in de regio Arnhem-Nijmegen?
Dimensional Psychosis, Fluisterwoud... Ook Heidevolk is flink aan het opkomen. Verder zijn er geen noemenswaardigheden binnen de metal.

7. En? Hoe is het verder?
We zijn druk met de opnames in de Ground Zero studio voor onze tweede full-length cd 'Architecture of Realities'. Bruut, complex, origineel, psychedelisch en grensverleggend... Verwacht het onverwachte! Na de opnames gaan we weer optreden. Jullie zijn gewaarschuwd!