Met regelmaat schuift 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zeven vragen onder de snoet van een interessant persoon uit de Arnhems/Nijmeegse muziekscene. Een producer, een muzikant, misschien een dj of een programmeur. Deze keer: Rick Reyntjes, drummer van Vulvasonic en Magic Fish.

"Ik heb altijd graag een popster willen zijn"

Rick Reyntjes, geboren in 1973 in Ulft, komt uit een muzikale familie. Op z’n tiende raakt hij voor het eerst een drumstel aan en vijf jaar later speelt hij in z’n eerste bandje Bull-it. Het balletje begint te rollen op het moment dat Rick op z’n achttiende in Magic Fish terechtkomt, waarmee hij eerste wordt tijdens de Gesel van Gelderland. Viereneenhalf jaar later stapt Rick uit Magic Fish. Na een tijdje niets te hebben gedaan, gaat hij aan het conservatorium studeren. Hij zit daar echter niet op zijn plek en stopt na een half jaar. Op dit moment drumt Rick in de Arnhems/Nijmeegse band Vulvasonic en vanwege een reünie-optreden ook weer in Magic Fish.

1. Wat is je grootste blunder in je 'muzikale leven'? Poeh, moeilijke vraag. Ik maak eigenlijk niet zo veel blunders in de muziek. Als ik speel ben ik erg geconcentreerd en betrouwbaar.

2. Welk nummer heb je vanochtend als laatste gedraaid? Vanochtend heb ik geen muziek gedraaid, maar gisteren heb ik als laatste Pater Noster gedraaid van Igor Stravinsky (Igor is ook de naam van zijn hond, red.).

3. Wat kan er volgens jou verbeterd worden aan de muziekscene in Arnhem? Voor Arnhem geldt: een echt poppodium. Jaren terug heb ik eens in Luxor gespeeld, dat was fantastisch. Mooie zaal, goede locatie. Ik snap niet dat dit soort tenten niet meer draaien. Dus... meer live muziek in een echt mooie, grote 'muziek-tempel'.

4. Wat is de beste manier om dood te gaan? In een spaceshuttle.

5. Underground waardering of megasucces? Megasucces. Ik heb altijd al graag popster willen zijn, zeg maar. Die droom heb ik inmiddels opgegeven. (Zucht!) Gewoon lekker touren, reizen, veel geld, mensen die voor mij het drumstel opbouwen en afbreken, vette shows in elkaar zetten, vrouwen en geen drugs!

6. Wat is de beste band/muzikant in de regio Arnhem-Nijmegen? Band: Vulvasonic. Gewoon goede songs, goede muzikanten, goede jongens. Ik ben zelf lid van Vulvasonic en ik heb nog nooit in een band gezeten waarbij de chemie tussen de muzikanten zo goed klopt. Dit is erg bijzonder. Muzikant: René Creemers. Nijmeegse drummer die in Blowbeat heeft gezeten. Geweldige band en een geweldige drummer. Hij doet gewoon die dingen die ik ook zou doen als ik zo goed zou zijn. Momenteel geeft hij les aan het conservatorium in Arnhem en Tilburg.

7. En? Hoe is het verder? Gaat wel goed. Ik ben momenteel alleen ernstig op zoek naar woonruimte. Magic Fish speelt vrijdag 24 september in Kultuurhuis Bosch.