Met regelmaat schuift 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zeven vragen onder de snoet van een interessant persoon uit de Arnhems-Nijmeegse muziekscene. Een producer, een muzikant, misschien een dj of een programmeur. Deze keer: TheSmokeCella.

Dave Astles, alias TheSmokeCella, maakt een mix van indie, disco en uptempo breakbeat. Tongue-in-cheek, dat wel. Hij maakt deel uit van het elektronisch collectief Lomechanik, dat vrijdag 19 november in Merleyn zijn nieuwe plaat lanceert: 'LOMEK 003'. Tijd om Dave onze zeven vragen voor te leggen.

1. Wat is je grootste blunder in je 'muzikale leven'? Ik heb basgitaar gespeeld in 'Foam'. We speelden in het voorprogramma van de Heideroosjes. Ik brak tijdens de set mijn E-snaar doordat ik te fanatiek speelde. Zoiets gebeurt niet zo vaak, maar ik heb nogal de neiging om op mijn bas te 'rammen'. Mijn bandgenoten moesten toen twee nummers zonder bas spelen. Ondertussen werd er voor mij een andere bas geregeld: die van Fred! Die had echter een kap over de snaren waardoor ik dus de rest van de set niet goed heb kunnen spelen.

2. Welk nummer heb je als laatste gedraaid? Ik draai eigenlijk constant muziek, maar nu ligt er op mijn draaitafel: The Futureheads - Meantime.

3. Wat kan er volgens jou verbeterd worden aan de muziekscene in Arnhem-Nijmegen? Tja, een onderwerp van veel discussie. Ik geloof dat als Doornroosje een betere ligging heeft en een grotere zaal dat Nijmegen voor meer mensen interessant wordt om uit te gaan. Verder lijkt het nu beter te gaan dan een paar jaar geleden: Merleyn heeft meer 'boekingskracht' en kan dus bekendere acts boeken. En ook De Onderbroek programmeert steeds interessanter. Enige minpunt in Extrapool is de opgelegde beperkingen door geluidsoverlast.

4. Wat is de beste manier om dood te gaan? Met bloedende oren op een Breakcoreparty.

5. Underground waardering of megasucces? Underground waardering altijd. Er loopt alleen een dunne lijn tussen die twee. Zo maakt de beste wel eens een verkeerde stap. Maar in principe ben ik voor bands die niet geen concessies doen.

6. Wat is de beste band/muzikant in de regio Arnhem-Nijmegen? Shout out for my homies: de Enge Mannen. Ze zijn erg goed bezig. We gaan zeker meer van die gasten horen.

7. En? Hoe is het verder? Erg goed. We zijn met Lomechanik druk bezig voor de release van de nieuwe plaat, 'LOMEK 003'. Ik sta niet op deze plaat dus kan ik me meer met andere taken bezig houden binnen het label. Ik treed trouwens wel op tijdens de releaseparty op 19 november in Merleyn.