Al jaren daalt het rondreizende festival Popronde neer in onze stad. De avond waarop kledingwinkels, bruine kroegen of restaurants voor die ene keer in het jaar omgetoverd worden tot een podium. Ook dit jaar gaan wij weer met een team het centrum door om verslag te doen van een aantal acts. Er zijn maar liefst 23 artiesten die je op vrijdag de 23e kan komen bekijken. Daarom hebben onze redacteurs een aantal namen op een rijtje gezet, zodat jij als bezoeker weet waar je kan beginnen!

KAI NEEDIE @ DE RUS

Wat is een Popronde avond zonder aanstekelijke indie pop. Kai Needie maakt deze indie pop vanuit haar thuisstudio in Utrecht en neemt je mee naar haar rooskleurige droomwereld. Ondanks dat de muziek als 'wavy' en dromerig wordt omschreven, reflecteert ze op de harde realiteit in haar tektsen.
Een goede act om je avond mee op te starten. Kai Needie speelt vanaf 20:30 uur in café de Rus. (HdV)

BLANKO @ SCOOTERS

Als je fan bent van de Staat, Jack White en The Killers dan zit je bij BLANKO wel goed. Multi-
instrumentalist Jan de Witte komt met zijn 4 koppige band naar Leeuwarden. Zijn nieuwste
single Bored hoor je dagelijks op de nationale radio. Vrijdag om 21:30 uur in Scooters hoor je
waarom. Hij heeft tien popronde shows op de planning staan en Leeuwarden is het begin van deze reeks. (HdV)

TALEE @ THE TOSTI CLUB

Niets brengt je beter de nacht in dan live techno. Talee neemt synthesizers en gitaren mee.
Voor de 'gear nerd' zeer boeiend om naar te kijken en daarnaast ook zeker om bij te dansen. Tallee kan je vinden in de TostiClub vanaf 22:45. (HdV)

PS: Ben je nog niet klaar met de elektronische muziek en pak je nog een stukje van de nacht mee? Check dan ook COW shift Z om 00:15 uur in het Neushoorn Café.

BAARDVADER @ DE SPOEK

Onze redacteur Merijn Siben geeft een tip op afstand. Hij heeft Baardvader al op Popronde Nijmegen mogen aanschouwen en vertelt daarover het volgende: "Dit Haagse powertrio is nu al gegarandeerd een absoluut hoogtepunt op Popronde Leeuwarden. Geen discussie, want deze heren maken woest schurende stonerrock, dusdanig vlammend en verschroeiend dat je net zo goed je wenkbrauwen maar vast kaal moet scheren ter voorbereiding." Geef je over aan de fuzzjams van Baardvader in De Spoek om 21:15.