De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

Hoge Verwachtingen

Er verandert te veel

Opgroeien, jezelf (en anderen) leren kennen, wakker worden. Dat zijn de thema’s die Er Verandert Te Veel vormen. Samen met Maas Muhren maakt Hoge Verwachtingen, bestaande uit Jurre Bokma en Tim Grijmans, een gevoelig en fris nummer.

In 2021 zag hun debuut album High in de duinen het licht. Er verandert te veel is begin maart uitgebracht en de eerste track die volgt na het album.

Bigbeefsauce

BBS

Het debuutalbum BBS van Bigbeefsauce is vanaf nu te vinden op verschillende streamingsdiensten. De twintig-jarige rapper Stefan de Vries vertelt in zijn album over verschillende hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Zo gaat de tweede track, Bloody Emotions, over omgaan met uiteenlopende emoties. De nummers bevatten thema’s zoals uiteraard de liefde, het hebben van doorzettingsvermogen, feesten en mentale gezondheid. Gelukkig is er ook ruimte om te schrijven over alledaagse zaken.

 

Chris Egbers

Back in the light

Op 11 maart brengt de in Leeuwarder opgegroeide singer-songwriter Chris Egbers Back In The Light uit. De tweede single in aanloop naar zijn debuut ep. In het lied uit hij zijn frustratie over de onnodige jaloezie die we vaak hebben doordat we niet het hele verhaal kennen: "“Als we alleen highlights zien, beseffen we niet dat er altijd een schaduwkant is.”

Chris Egbers maakt onthaastende folkpop: liedjes met een duidelijke kop en staart, waarin ruimte is om weg te dromen. Inspiratiebronnen voor hem zijn artiesten als Bertolf, The War On Drugs en John Mayer, de bijzondere verhalen van andere mensen en zijn loopje naar de supermarkt. Twee jaar
geleden startte Egbers een band rondom zijn werk als singer-songwriter, waarmee hij in 2021 zijn eerste single Cracks uitbracht die hij ook live bij 3FM speelde.

Naduah

Tattoos op een after

Na haar project waar een ep ondersteund wordt door een prentenboek Verhaaltjes voor het slapengaan, is Tattoos op een after de eerste single die we weer van Naduah te horen krijgen. Na verhaaltjes voor het slapengaan, vertelt ze ons nu een verhaal over één van de feestjes na afloop van een show van Noorderlicht. Het gaat over de tattoo die Naduah voor het eerst liet zetten. De titel van het nummer verraadt het al een beetje: dit gebeurde op een after. Diezelfde avond is er samen met de jongens van Noorderlicht een opzetje gemaakt van dit nummer. Nu, 2,5 jaar later, is het nummer inclusief video uitgebracht en overal te beluisteren.

Kidd Nebula

I wish I was a villain

Na een stilte van vijf jaar rondom Kidd Nebula verscheen 18 maart zijn eerste ep na al die tijd weer. I wish I was a villain bestaat uit drie tracks die later dit jaar ook op zijn debuut album te vinden zijn. De artiest haalt zijn inspiratie uit namen zoals Mac DeMarcoFunkadelic en Tyler, The Creator.

Bekijk de video van single You could have said that in a text message hier.

Oceans turn red

Born from blood

Oceans Turn Red is een vijf koppige metalband uit Friesland met invloeden van Deathcore, Deathmetal, Hardcore en Metalcore.
De band staat bekend om het rauwe meeslepende gitaarwerk, extreme vocalen en destructieve drums. Ze zijn actief sinds 2016 en hebben in 2018 hun debuut ep Subterranean Depths uitgebracht.
De afgelopen twee jaar heeft de band gebruikt om nieuwe nummers te schrijven en te werken aan hun sound.
De nieuwe single Born From Blood is de eerste track van opkomende ep MOIRÆ.

Blondeau

Fool for love

Dat Blondeau eerlijk en glashelder is, weten we intussen. De jonge, Friese, queer artiest blijft delen, blijft open en eerlijk. Met zijn nieuwe single Fool For Love is dit niet anders. 

In deze pop/blues track bevraagt Blondeau zijn oorsprong en de invloeden van vroeger op de verleidingen van nu.  Blondeau deelt zijn spel met liefde in deze release, welke tevens de eerste single is van meer komend nieuw werk. Diamanten, glitters, sprankelende outfits en het theatrale wat we van Blondeau gewend zijn is ditmaal vertaald naar een videoclip door Thijs Jansen (regie) en Pim van Delft (camera).

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.