3VOOR12/Friesland is het online pop- magazine voor Friesland, verzorgd door de VPRO. Wekelijks vind je op onze site interviews, aankondigingen en recensies van concerten en festivals, album en demo recensies, fotoreportages en meer. 3voor12 Friesland wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers. Heb jij ook zin om te schrijven over popmuziek, neem dan contact op met de redactie. We zijn altijd op zoek naar leuke en goede schrijvers en fotografen! Geïnteresseerd? Meld je dan nu aan!

OVER 3VOOR12/FRIESLAND
3VOOR12/Friesland is het muziekplatform dat de ontwikkelingen van de Friese popscene op de voet volgt. We vullen de website met onder andere nieuws, interviews, live recensies en we zijn de hele zomer aanwezig op de Friese festivals voor uitgebreide verslagen. 3VOOR12/Friesland draait volledig op vrijwilligers die zich willen ontwikkelen in hun vakgebied als bijvoorbeeld schrijver of fotograaf of zich hobbymatig inzetten voor het platform. 

SCHRIJVERS/REDACTEUREN
Minimaal één keer per maand trek jij er op uit om verslag te doen van concerten, festivals of andere muzikale evenementen binnen de provincie. Maar het is ook mogelijk om eens per maand een nieuwsartikel, achtergrondverhaal of albumrecensie te schrijven. 

FOTOGRAFEN
Minimaal één keer per maand trek jij er op uit om foto's te maken bij concerten, festivals of andere muzikale evenementen binnen de provincie. Maar ook een fotoshoot tijdens een interview hoort bij de mogelijkheden.

Wat vragen wij:
• Je hebt een serieuze, toegewijde houding en durft initiatief te nemen
• Je kunt minstens maandelijks een artikel schrijven
• Je beheerst de Nederlandse taal goed
• Je bent nieuwsgierig naar de lokale muziek scene en betrokken bij de ontwikkelingen
• Je hebt gevoel voor nieuwswaarde als het om de regionale muziek scene gaat
• Tot slot, als je kenner bent van een specifiek genre, is er alle ruimte om je daar op te richten

Wat bieden wij:
• Gratis entree bij concerten en festivals wanneer je daar verslag van doet
• De kans je cv uit te breiden bij het beste vrijwillig-journalistieke medium van Nederland
• Een tof en gedreven team.

Reageren? Stuur dan een enthousiaste mail naar 3voor12friesland@gmail.com

3VOOR12/Friesland is een platform dat enkel bestaat uit VRIJWILLIGERS! Er valt dus niets te verdienen met het werk dat je bij/voor ons doet. Uiteraard is het wel een goede en leuke mogelijkheid om CV op te bouwen, bezig te zijn met je passie en samen te werken met een enthousiast en gedreven team!