De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

Mundo Park

The Call

Zo langzaamaan kruipen we richting het einde van het jaar - de pepernoten liggen nota bene al in de winkels. Dat betekent dat de release van het album MMXXI van Mundo Park in zicht komt. Die staat gepland in december van dit jaar en voor de negende maand op rij krijgen we een nieuwe single voorgeschoteld. The Call is een nummer dat gaat over massaconsumptie en hoe reclame ons in de tang heeft.

Tall 'n Blue

Amsterdam Streets

Een souvenir aan elkaar en aan de stad Amsterdam. Dat was de inspiratie voor debuut single Amsterdam Streets, een nummer dat de uit Friesland afkomstige zussen-duo Lieve en Senna de Groot onder de noemer Tall ’n Blue schreef, terwijl ze duizenden kilometers van elkaar verwijderd waren. Want als je zover uit elkaar woont, dan heb je iets nodig om elkaar dichtbij te houden. 

Het nummer ontstond nadat Lieve een melodie maakte op de gitaar en die naar Senna stuurde met de vraag er een tekst op te schrijven. De tekst die kwam gaat over de stad, Amsterdam. Waar mensen continu langs elkaar heen rennen, maar waar ook heel veel blikken worden uitgewisseld en contact wordt gemaakt. Amsterdam is voor de zussen een flirtstad. Een stad waar je over elkaar kan dromen en waar iedereen mag zijn. Waar je zo dicht op elkaar leeft en toch zo weinig weet over de ander.  

Noordeligt ft. Bosch Beats

Diamanten Ogen

Vanuit het pittoreske Makkum krijgen we bericht van een nieuwe release van Noordeligt. Rapper/songwriter Adriaan Bakker dook weer met zijn maat Huub Bosch (aka Bosch Beats) de studio in voor de track Diamanten Ogen. De bijbehorende videoclip werd in hometown Makkum en Franeker opgenomen en in het vrolijk/catchy nummer zingt Noordeligt over de schoonheid van een vrouw die hij ziet die zelf niet door heeft hoe mooi ze is. 

Johnny loves me

Bushalte

Johnny loves me komt met een nieuwe video om de hoek zeilen en volgens eigen zeggen neemt het liedje je mee door zijn gedachtestroom en alle uitersten die die opzoekt als hij er even (geforceerd) alleen mee gelaten wordt. Een perfect nummer voor als je op de bus staat te wachten...

Laguna

Quicksand

In Quicksand zingt Laguna over angst voor alleen zijn. "Ik ben goed in alleen zijn. Soms vraag ik me af of ik er door de jaren heen iets té goed in geworden ben. Quicksand gaat over iemand die verstrikt zit in een benauwende relatie en zich dat ook realiseert, maar toch dat verstikkende verkiest over alleen zijn. Het eerste gedeelte van het nummer is somber en ingetogen, maar in de outro breekt het open. De gitaarpartij van Berend Rombouts (o.a. Town of Saints) staat voor mij symbool voor ontsnapping en vrijheid zoeken. Alleen. Hoe spannend dat ook is."

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.