Na de winst van de Kleine Prijs van Friesland in 2018 en talloze live shows door heel Nederland, is de muziek van Leeuwarder hyperpop band Lester Blackfield nu overal te luisteren. Het trio brengt hun debuut single uit als start van een groter project. Deze single is het eerste onderdeel van dit project, waar over we jullie komende tijd graag op de hoogte houden. Waar het genre hyperpop voor staat. is aan de luisteraar om een betekenis aan te geven. Een mix tussen explosief, dansbaar en schommelt tussen experimentele avant-garde pop en toegankelijke indierock.

We worden overspoeld met berichtgeving over klimaatverandering, gebrek aan woonplek, gebrek aan beleid, gebrek aan vooruitzichten. Idealiter zou de band opstaan en in actie komen om deze issues aan te pakken. Maar soms voelt het alsof al dat slechte nieuws niet activeert, maar juist uitdooft: gegrepen door cynisme voelt het alsof we er toch niks meer aan kunnen doen. De mannen van Lester Blackfield vinden het een interessante vraag: maakt het je een slecht mens als klimaatverandering je onderhand niet meer interesseert?

De track Sometimes I Wanna See A World Destroyed maakt deel uit van een multidisciplinair project, waarin een aantal tracks en visuals geproduceerd worden en gepresenteerd in een live show en video. Sometimes I Wanna See A World Destroyed is de eerste release van dit project. Daarover vertelt de band: "We onderzoeken de relatie tussen mens en systeem. Geïnspireerd door sci-fi zoals Brave New World en Black Mirro Door artiesten als Sevdaliza en Woodkid, laten we een kille en surrealistische wereld zien als achtergrond van het project."

Het nummer is geproduceerd in samenwerking met Lake Woozoo.  Luister hem hier.

Lester Blackfield