Het nieuwe platform Wisselstroom brengt zes weekenden lang telkens een andere Groningse en Friese hiphopartiest samen in de studio’s van het Leeuwarder muziekproductiebedrijf Lake Woozoo. De artiesten werken hier, met een Groningse of Friese producer, aan een nieuwe song. Wanneer de song klaar is, nemen ze deze op in een live-sessie. Die wordt vervolgens door Wisselstroom online gereleased in samenwerking met landelijk hiphop platform Nederhop. Het doel: noordelijk hiphoptalent landelijk op de kaart zetten.

In de tweede live-sessie van Wisselstroom presenteren Orange Effect uit Drachten en Zozy uit Groningen hun bijzondere song Zout Water. De artiesten ontmoetten elkaar in de studio en waren het direct eens: hun song moest een lieve mix tussen R&B en Soul worden. In hun sfeervolle sessie smelten de zoete stem van Zozy en de dromerige raps van Orange Effect samen.

De live-sessie van Orange Effect en Zozy is vanaf vrijdag 26 november te bekijken via de kanalen van Wisselstroom en het hiphop platform Nederhop. Daarna volgen nog 4 andere live-sessies die tweewekelijks worden uitgebracht.

Over Orange Effect en Zozy

Muziek vanuit de schemering, zo omschrijven de twee broers van Orange Effect, Sander en Martijn van der Sluis, zelf hun sound. Een productie die is beïnvloed door Hiphop, R&B en Pop gecombineerd met teksten die vol persoonlijkheid, kwetsbaarheid en esthetiek overgave zitten, zorgt voor een unieke dromerige sfeer waar je je makkelijk in kan verliezen. Toegankelijkheid ontmoet complexiteit in een kunstig midden.

Zozy, een 23-jarige artiest uit Groningen, breekt alle barrières door precies te zeggen wat ze wil zonder zich te conformeren aan genre of vorm. Van kleins af aan schrijft, zingt, en performt ze songs, wat leidde tot een enorme muzikaliteit. Zozy durft catchy te zijn, maar ook conceptueel, rauw en kwetsbaar; soms allemaal in dezelfde song. Samen met haar producer Jelle Mulder is Zozy op een R&B en Hiphop wave die sterk doet denken aan Amerikaanse R&B acts uit de late 90’s en begin 00’s, maar dan met de saus van nu.

Over Wisselstroom

Hiphop is het grootste muziekgenre in Noord-Nederland. Toch staan er landelijk te weinig noordelijke artiesten in de hitlijsten. Jonge hiphopartiesten staan te springen om hun talent met de rest van het land te delen. Nieuw platform Wisselstroom ondersteunt ze in hun ambities, door ze samen te brengen tijdens een hiphop residence. Artiesten uit Groningen en Friesland schrijven dit najaar nieuwe songs in de studio’s van Lake Woozoo in Leeuwarden, tijdens zes studiosessies. Deze songs worden op beeld vastgelegd en als live-sessies gereleased op de kanalen van Wisselstroom en landelijk hiphop platform Nederhop.

Wisselstroom is een initiatief van Popfabryk, Lake Woozoo en Noordstaat in samenwerking met hiphopscenes uit Noord-Nederland. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds.