De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

Hoge Verwachtingen

Beweeg Naar Jou

In Beweeg Naar Jou slaat muziekduo Hoge Verwachtingen, bestaande uit Jurre Bokma en Tim Grijmans, de handen ineen met actrice Lizzy van Vleuten, studente aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het is een nummer wat woord voor woord en beat voor beat dat ‘ene gevoel’ omschrijft. Het gevoel van iemand liefhebben, of het verlangen daarnaar, zonder dat je daar zelf grip op hebt. Beweeg Naar Jou is een stortvloed aan rake woorden, emoties en metaforen die gepaard gaan met een moderne dance melodie. 

ZEA

Boarne + Wat Moatte Wy Dwaan As Wy Gjin Jild Hawwe

Boarne en Wat Moatte Wy Dwaan As Wy Gjin Jild Hawwe staan beide op het nieuwe ZEA album Witst Noch Dat d'r Neat Wie. Deze wordt op 19 november gepresenteerd tijdens Explore The North (18:30 uur in Neushoorn)
De video Wat Moatte Wy Dwaan As Wy Gjin Jild Hawwe ging een aantal dagen geleden bij 3VOOR12/Friesland in première.

 

Huub Prins

Krokodillentranen

In aanloop naar de release van album nummer vier (!) in nog geen twee jaar, moeten we het werktempo van Huub Prins toch prijzen en bewonderen. De creatieve geest van Dokkumer Elias Elgersma (The Homesick) draait overuren en allerlei gewichtige tot luchtige onderwerpen passeren de revue. Krokodillentranen is de laatste productie uit de koker van Huub Prins en we kunnen niet anders dan uitkijken naar album nummer vier.

Nieuwstadt

Vroeg of Laat

NIEUWSTADT is het Nederlandstalig indiepop project van singer-songwriter Geert Laenens. Hij observeert en zingt over de dingen die ons vaak ontglippen. Zijn muziek is een vorm van introspectie om dingen een plaats te geven. Vroeg of Laat gaat over het niet bij de pakken blijven zitten na teleurstellingen. Dromen moet je blijven najagen en moet je aan iedereen durven kenbaar maken.

Lester Blackfield

Sometimes I Wanna See A World Destroyed

De track Sometimes I Wanna See A World Destroyed maakt deel uit van een multidisciplinair project, waarin een aantal tracks en visuals geproduceerd worden en gepresenteerd in een live show en video. Sometimes I Wanna See A World Destroyed is de eerste release van dit project. Daarover vertellen de heren van Lester Blackfield: "We onderzoeken de relatie tussen mens en systeem. Geïnspireerd door sci-fi zoals Brave New World en Black Mirro Door artiesten als Sevdaliza en Woodkid, laten we een kille en surrealistische wereld zien als achtergrond van het project."

Mundo Park

Friday

De single komt uit op een maandagochtend, misschien wel het meest nare moment van de week. Maar de heren van Mundo Park lossen dat op door hun nieuwe single Friday de wereld in te slingeren. Het nummer gaat over het mooiste moment van de week, vrijdagavond, en sleurt je direct weer in die weekendvibes! Friday is een old school recht-toe-recht-aan indierock-nummer en je kan hem hier beluisteren.

Atmoran

Forsaken

De winnaars van Friese Song van het Jaar 2019 hebben de schouders er weer onder gezet en twee jaar na het uitkomen van Omen, is er weer nieuw materiaal. Met single Forsaken scholtelt het Dokkumer Atmoran ons weer een frisse bak metal voor. 

 

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.