Midden in hun Europese clubtour doet My Baby een uitverkocht Neushoorn aan samen met hun vaste voorprogramma Cari Cari. Voor hun nieuwste album waar onder andere de singles ‘It’s a Setup’ en ‘A Dream I Dream’ op komen, heeft My Baby de samenwerking gezocht met de producer van The Chemical Brothers. Dat belooft een dansbare en energieke avond met een mix van psychedelische blues, funk en trance rave.

In een (75%) volgepakte Grote Zaal in Neushoorn wordt de avond gestart door Cari Cari. Het Oostenrijks indie rockduo vormt het vaste voorprogramma voor de Europese tour van My Baby en werkt zo aan hun Europese bekendheid. Dat ze al enige faam hebben verkregen staat als een paal boven water. Na hun Australische tour en singles No War en White Line Fever - welke in de Amerikaanse tv-series Shameless en The Magicians zijn gebruikt - genieten ze overzees al behoorlijk wat bekendheid.

Cari Cari

Hoe heerlijk is het als in het openingsnummer een instrument als een didgeridoo wordt gebruikt? En dan ook nog op zo’n manier dat deze naadloos in de sound van de gitaarriffs en opzwepende drums samensmelt, om vervolgens in een volgend nummer later een mondharp eenzelfde eer aan te doen. Sensuele blues gitaarriffs worden door de gitarist ten gehore gebracht, waarbij het bij tijd en wijle lijkt alsof hij de liefde met zijn gitaar bedrijft. De set wordt afgesloten met het strijdlied Mapache, dat meteen een hoogtepunt is. Het publiek is opgewarmd voor My Baby.

Vanaf het moment dat de eerste noten klinken ontstaat er een energie die zijn weergave niet kent. My Baby brengt een volledig Neushoorn als een organische massa in beweging. Iedereen, maar dan ook echt iedereen (!) beweegt, danst of swingt op het vlotte ritme van drummer Joost van Dijck.

'Je had erbij moeten zijn'

Gitarist Daniel de Vries speelt een werkelijk fabuleuze set aan blues en funk, waarbij tussen elk nummer door in rap tempo van gitaar wordt gewisseld. Frontdame Cato van Dijck neemt het gros van de vocalen en rythm guitar voor haar rekening, maar bespeelt met verve en passant de elektrische viool.  

De show die My Baby neerzet rijgt van begin tot eind naadloos alle nummers aan elkaar, waarbij het publiek amper de gelegenheid krijgt om adem te halen, laat staan om te stoppen met dansen. Het is zo’n typische ‘je had erbij moeten zijn’-show van het trio dat zich het beste laat samenvatten als blues & funk on steroids.

GEZIEN

My Baby + Cari Cari
Neushoorn, Leeuwarden
Vrijdag 5 november 2015