De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

Ginge

Knuckles & Keys

GINGE is een heerlijke mix van jazz, soul en R&B. Ze heeft tot nu toe al acht singles uitgebracht, waaronder Stranger die al meer dan 200.000 keer beluisterd is. Knuckles & Keys is gemaakt in samenwerking met .multibeat en is de eerste single van haar komende EP. Ook behoort Ginge tot de Popronde selectie van 2021, een niet te onderschatten schakel in het Nederlandse livecircuit en een opstapje naar de poppodia en festivals.

Krissie ft. Louis Pedro

BrAzY

Krissie is een tweetalige artiest/producer die samen met Louis Pedro z’n nieuwe track BrAzY heeft uitgebracht. Krissie creëert met zijn unieke flows een nieuwe sound. Met een brede variëteit aan muziek valt Krissie niet in een hokje te proppen.

Johnny Loves Me

(Het is) Beter zo

Johnny Loves Me heeft het over thema’s als de zoektocht naar zichzelf, blut zijn en natuurlijk de liefde. Met zijn nieuwe single (Het Is) Beter Zo gooit hij het over een andere boeg.  (Het Is) Beter Zo gaat over je niet kwetsbaar durven opstellen en liegen tegen jezelf, maar ondertussen doodsbang zijn om niet geaccepteerd te worden met al je bagage. Het nummer is geproduceerd door MODT.

Naduah

Graag Of Helemaal Niet

Graag Of Helemaal Niet is de eerste single van Naduah haar EP 'Verhaaltjes voor het Slapengaan'. Het is een EP met 5 verhalende nummers over haar liefdesleven. Bij de EP hoort ook bijpassend prentenboek met mooie tekeningen bij alle liedjes en songteksten. Beiden komen eind juni uit. Naduah brengt haar EP in combinatie met een prentenboek uit omdat we door alle online streaming niks fysieks meer in huis hebben wat ons aan de muziek herinnert. Met haar boek probeert ze deze verbinding weer een beetje terug te krijgen.

Cloud Mind

Nicky

Het nummer Nicky is een ode aan de vriendschap en is een losse single. Deze zal niet terug te vinden zijn op Orchid, de debuut EP die deze zomer uit zal komen. Cloud Mind is het duistere muzikale alter ego van muzikant/producer Abel de Grefte: slaapkamer pop vanuit een donker hart.

Newland

IF

Newland is Harlinger singer songwriter Alex Nieuwland. Na jaren van muziekmaken in diverse bands, verscheen in 2016 zijn solo debuut Love and War. Alle teksten worden door hem zelf geschreven en uitgevoerd, zo ook zijn nieuwe catchy single IF die op 30 april is uitgekomen.  De drums werden gespeeld door Gilbert Terpstra, o.a. bekend van William Seen Transport Music. De backing vocals zijn ingezongen door Jenny Piso.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.