De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

not sure

The Recipe

Ja, ja... we lopen alweer wat achter want deze single van rapper not sure is al dik een week in de lucht. Desalniettemin slingeren we de track The Recipe alsnog in dit overzicht. Een aantal dagen geleden kon je overigens wel lezen op onze site over de lancering van het gelijknamige album dat gepresenteerd werd vanuit Poppodium Iduna middels een luistersessie. Heb je die gemist? Kijk de sessie hier terug.

 

 

Calidus

See All My Friends

Een jaar geleden stond Calidus nog onder strikt coronaregime voor 30 man in Poppodium Iduna hun ep Meet My Expectations te presenterenNet als bijna elke band, muzikant of aanverwante creatieveling wordt voor deze nieuwe single See All My Friends de inspiratie geput uit de afgelopen periode. Het nummer gaat voornamelijk over het missen van vrienden, familie en dierbaren, maar de vrolijke vibe komt - naar eigen zeggen - uit het feit dat er hoop is voor de toekomst.

Pink Lilly

Only To Start

In de donkere COVID maanden laten de Groningse Robin Yzerman en de in Leeuwarden wonende Drent Timo de Jong de zon weer schijnen. Ze besluiten hun stemmen samen te laten smelten onder de noemer Pink Lilly en werken aan hun debuut ep. Balancerend tussen americana, folk en een vleugje twee pop maakt het duo even lichtvoetige uptempo als gevoelige liedjes en de eerste opwarmer voor de ep is het nummer Only To Start.

 

Johnny Loves Me

Beter zo // Niet vallen

Vaak vragen we aan de artiesten die ons wijzen op een nieuwe release of zij wat willen vertellen over het nummer. In dit geval opent Jonathan Bergsma (aka Johnny Loves Me) zijn hart en vertelt hij in alle openheid waar de releases (Het Is) Beter Zo en (Laat Me) Niet Vallen over gaan.

Jonathan: "(Het Is) Beter Zo gaat over angst en onzekerheid dat zich uit in conflictvermijdend gedrag en zelfbedrog. Dit nummer, en een groot speerpunt van wat Johnny loves me inhoudt, is een soort ode aan kwetsbaarheid. Het laat zien dat ik heel goed weet hoe eng het is om je kwetsbaar op te stellen. Daar gaat het hele nummer over, maar door deze angst voor kwetsbaarheid uit te spreken als man, denk ik dat je een eerste stap maakt naar je wel kwetsbaar durven op te stellen. Wat uiteindelijk beter is voor jou en de mensen om je heen. (In tegenstelling tot de leugens die ik mezelf vertel in het nummer: ‘het is beter zo’ want dat is het niet.). 

(Laat Me) Niet Vallen gaat over de manier waarop ik mezelf gek maak met alle prestatiedruk en drukte in mijn hoofd. De chaos blijft opbouwen totdat ik op een breekpunt kom en alles maar gewoon verwerp, laat maar zitten, burn it down. Dan komt mijn liefde om me vast te houden en gerust te stellen, om me te helpen mijn emoties er uit te laten. Ik ga zo op in alles wat ik moet doen, aka mijn hoofd, dat ik het zicht verlies op wat ik wil doen, aka mijn hart. Het is de onzekerheid om je hart te volgen die maakt dat je je hoofd gaat volgen, want dat is minder kwetsbaar. Maar dat is uiteindelijk niet meer houdbaar. Liefde kan je helpen dat te zien, een intieme connectie die je geruststelt en je een veilig gevoel geeft."

GINGE ft. .multibeat

Stop Calling

Een jongedame die goed het creatievirus te pakken heeft is de uit Leeuwaren afkomstige Renée Rijpstra. Ze heeft de Ljouwert verruilt voor Utrecht, maar werkt nauw samen met de Leeuwarder producers van Lake Woozoo aan haar muzikale carrière. En dat gaat als een speer, want onlangs kwam er wederom een single uit haar productieve mouw. Ditmaal is het Stop Calling en zij brengt dit uit met de formatie .multibeat waarmee ze eveneens de 2021 editie van Popronde gaat ondernemen. Na deze singlerelease mogen we de ep gaan verwachten. Wanneer dat zover is, houden we je op de hoogte!

The Resurrection

A Knife in the Ribs

We zitten met de release van A Knife in The Ribs inmiddels op track nummer drie van vier die uiteindelijk terecht komen op de ep Breaking The Armour van de Friese nachtbrakers The ResurrectionDoe je ogen dicht en zet deze muziek aan en droom van die eeuwig durende nachten waar je weer mag dansen zonder afstand.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.