De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

Amarens

De Keuze is Reuze

Op 3 juni bracht Amarens de Boer haar ep uit getiteld De Keuze Is Reuze. Amarens de Boer is een singer-songwriter geboren in Groningen, opgegroeid in Zeeland en nu gevestigd in Friesland. Haar muziek heeft, net als haar roots, veel verschillende invloeden van onder andere kleinkunst, jazz en pop. De teksten bevatten vaak een woordgrap of twee en omvatten allerlei thema's.

me>

Quiet As Always

Primarily Second

De vierkoppige rockband Quiet As Always, met muziekstijlen variërend van grunge en stonerrock tot alternative pop en indie rock, bestaat uit Sander Steneker, leadgitaar en leadzanger, Sian Sterkenburg op drums, Henk-Jan Steneker op basgitaar en Rudmer Kooij als tweede gitarist. De band staat in september in de finale van de Kleine Prijs van Friesland en bracht op 17 juni hun nieuwe single Primarily Second uit. Hun gelijknamige tweede album komt uit op 16 juli.

Marrit Jellema

Superpersoonlijk

Op 18 juni bracht Marrit Jellema haar spoken word debuutalbum Superpersoonlijk uit. "Mijn ziel zit in dit album", aldus Marrit. "Mijn leven. Ik hoop mensen te kunnen raken, meenemen, laten lachen en huilen, troost bieden. Ik hoop iets bij te dragen in jullie levens door mijn leven en ervaringen te delen. Ik hoop te laten zien dat je niet de enige bent. Ik heb erg veel plezier en ook emotionele momenten gehad tijdens het schrijven van de teksten, het opnemen en het heerlijke creatieve proces met muzikant en producer ᴄʟᴏᴜᴅ ᴍɪɴᴅ die prachtige muziek bij mijn teksten heeft gemaakt en waardoor je nog meer in mijn verhaal terechtkomt."

Mundo Park

Je T'aime

'Waar het liedje over gaat? Wat dacht je hiervan: je bent op vakantie aan de Cote d'Azur. Cruisend door de straten van Monaco, loungend op de stranden van Cannes. Dom Perignon drinken in Saint Tropez en zwemmen in de Middellandse Zee. Iedere nacht opnieuw, op zoek naar liefde", aldus de mannen van Mundo Park over de nieuwe single Je T'aime.

 

Timo De Jong

Lifeboat

Timo de Jong maakt country- , folk en rock-‘n-rollmuziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Op 6 juli bracht hij zijn nieuwe single Lifeboat uit, die ook al te vinden is in de Lazy Country Morning playlist van Spotify.

Pink Lilly

Dark Tidings

De twee muzikanten maakten al eerder naam als soloartiest, maar de Groningse Robin Yzerman en Drent Timo de Jong vonden elkaar in Friesland. Balancerend tussen americana, folk en een vleugje twee pop maakt het duo even lichtvoetige uptempo als gevoelige ballades liedjes. Het eerdaags te verschijnen debuut ep, geschreven en opgenomen in donkere COVID maanden, zonder enige creatieve grenzen of druk biedt troost en hoop. Hierop klinkt het gebronsde stemgeluid van De Jong en de warme zang van Yzerman vertrouwd aan, als thuiskomen.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.