De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten.

NEWLAND

Brave New Normal

Newland is Harlinger singer songwriter Alex Nieuwland. Deze nieuwe release Brave New Normal werd geschreven in april 2020 toen het er nog naar uitzag dat we tot in de zomer met Covid te kampen zouden hebben. Een somber vooruitzicht toen. Nu zijn we bijna een jaar verder en is de tekst actueler dan ooit.

BROEDPLAATS

Streets of Gold

BROEDPLAATS heeft een ep op de planken liggen en Streets of Gold is hiervan de eerste single, met clip. De ep Grant Application zelf komt uit op 12 februari. 

Soldier One

Destination Unknown

Soldier One is een project van Ronny Halma en Johan Jager. Een ode of liever gezegd een eigen draai aan de gezamenlijke liefde voor jaren tachtig muziek. Vanuit 8501Indie is hier nu de nieuwste single Destination Unknown.

Cloud Mind

Orchid

Al eerder bracht Cloud Mind het nummer Orchid uit, naar de gelijknamige EP. Nu is ook de clip uitgebracht, gemaakt vanuit huis en volgens de artiest zelf een release uit de losse pols die actueel voelt.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.