De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's, single-, ep- en albumreleases van Friese artiesten.

Arnold de Boer - Minimal Guitar

Van Arnold de Boer (ZEA, The Ex) kunnen we altijd mooie dingen verwachten. Ook in tijden van corona-ellende is hij niet van 'het bij de pakken neerzitten'. De geboren en getogen Makkumer De Boer is gaan wandelen in zijn woonplaats Amsterdam. Niet zomaar een wandeling... Nee, hij wandelt - voor zover praktisch mogelijk - een route langs de A10. De ring van Amsterdam, dus. Bij thuiskomst van zijn wandelingen neemt hij de muziek op die bij hem op is gekomen en dat resulteert in het album Minimal Guitars.

release: 08-01-2021

Fluitketel - Lounge Kraut

Jawol! Daar is 'ie, hoor. Het lang verwachte studioalbum van onze favoriete sauerkrauter Fluitketel. Intrigerende riedels op vintage synthesizers... of iets wat daar op lijkt. Vermaak je kostelijk met dit pareltje dat 51 minuten en 55 seconden licht in de duisternis biedt na 21.00 uur 's avonds.

release: 08-01-2021

Joey's Midnight Club

Don't Waste My Time

Lockdowns, avondklokken en andere maatregelen houden de mannen van Joey's Midnight Club niet tegen om door te blijven rammen met het releasen van singles. Op 14 januari jongstleden lanceerden ze via de digitale kanalen de track Don't Waste My Time

release op 14-01-2021

Huub Prins - De Rat

Vorige week mochten we voorproeven met de track Zonder Mij, maar nu is daar: het volwaardige album De Rat van Huub Prins. Twaalf potentiele hits op een rij van onze favoriete Dokkumer muzikant/poëet. 

release: 22-01-2021

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.