Het nieuwe platform Wisselstroom brengt zes weekenden lang telkens een andere Groningse en Friese hiphopartiest samen in de studio’s van het Leeuwarder muziekproductiebedrijf Lake Woozoo. De artiesten werken hier, met een Groningse of Friese producer, aan een nieuwe song. Wanneer de song klaar is, nemen ze deze op in een live-sessie. Die wordt vervolgens door Wisselstroom online gereleased in samenwerking met landelijk hiphop platform Nederhop. Het doel: noordelijk hiphoptalent landelijk op de kaart zetten.

Hiphopartiesten Moto en SKEDEL zijn geboren Friezen, wonend in Groningen. Het tweetal vertegenwoordigt de nieuwe en oude lichting boom bap rappers: vakkundige muzikanten die houden van veel tekst en flows. In de derde live-sessie van Wisselstroom laten ze zien dat het niet uitmaakt in welk jaar je geboren bent, als je elkaars muziek goed vindt.

Vaak komen Moto en SKEDEL samen in Buitenpost, waar RED zijn studio heeft. Al jaren is de succesvolle producer één van de aanjagers van de Nederlandse underground boom bap scene. Hij produceerde onlangs nog voor Berry, Zwangere Guy en $Keer&BOO$. In 2021 releasde RED maar liefst drie albums. 

De live-sessie van Moto, SKEDEL en RED is vanaf vrijdag 10 december te bekijken via de kanalen van Wisselstroom en het hiphop platform Nederhop. Daarna volgen nog 3 andere live-sessies die tweewekelijks worden uitgebracht.

SKEDEL en Moto

SKEDEL is een MC uit Friesland, bekend van de formatie NO ORDER en FORT BUKU. Inmiddels is SKEDEL al ruim 17 jaar actief in de underground scene van Nederland. Zijn lyrics zijn persoonlijk en een reflectie op zijn leven. Hij werkt samen met beatmaker en producer RED.

Alexander Moto maakt scherpe, eerlijke, reflectieve hiphop. Doorgaans in een cryptisch jasje, begeleid door variërende beats met gevoel, probeert hij een (gevoelige) snaar te raken bij het publiek. Stof tot nadenken geven, durven te relativeren, maar ook durven te leven. Taal is zijn belangrijkste instrument. Verwacht rauwe eerlijkheid in zijn raps, gepresenteerd op een divers bedje aan instrumentals.

Over Wisselstroom

Hiphop is het grootste muziekgenre in Noord-Nederland. Toch staan er landelijk te weinig noordelijke artiesten in de hitlijsten. Jonge hiphopartiesten staan te springen om hun talent met de rest van het land te delen. Nieuw platform Wisselstroom ondersteunt ze in hun ambities, door ze samen te brengen tijdens een hiphop residence.

Artiesten uit Groningen en Friesland schrijven dit najaar nieuwe songs in de studio’s van Lake Woozoo in Leeuwarden, tijdens zes studiosessies. Deze songs worden op beeld vastgelegd en als live-sessies gereleased op de kanalen van Wisselstroom en landelijk hiphop platform Nederhop.