De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een pagina en een afspeellijst met de nieuwste nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

Else Lena & Peleb

Denkbubbel

Het is alweer even geleden, maar op 30 juli heeft Else Lena haar debuut single Denkbubbel uitgebracht. Met haar 17 jaar weet ze in Nederlandstalige liedjes een elektronische sound te combineren met interessante harmonieën. Denkbubbel is naast het debuut, ook de allereerste single van de ep waar momenteel aan wordt gewerkt.

Gitamantora

Statement

Gitamantora heeft zichzelf als uitdaging opgelegd om dit jaar tien singles uit te brengen. Ze zijn goed op dreef want met Statements zit de band al op zes. 
Over deze single vertelt de band:
" Dit nummer komt voort uit onze constatering dat een hoop mensen vooral luid klagen en zelfs demonstreren in de hoop dat iemand anders de wereld een betere plek maakt. Terwijl we allemaal ook zelf iets kunnen doen, hoe klein dan ook, wat een stuk beter bestede energie is." 

Mundo Park

Surfdude

Op elke eerste dag van de nieuwe maand brengt Mundo Park dit jaar een single uit. Met als resultaat een goedgevuld album in december. Op 1 augustus is Surfdude uitgebracht: " Deze uptempo rocksong gaat over het opzoeken van de grens en tot het randje gaan. Hoogtepunten bereiken of keihard vallen, zonder angst er vol voor gaan. Alles of niets. Als je geboren bent om te ontvlammen, laat het vuur er dan uit! "

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.