De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten.

Mundo Park

Wanderlust

In aanleiding naar hun tweede full-length album MMXXI brengt Mundo Park elke eerste van de maand een nieuwe single uit. Deze keer is dat Wanderlust. Juist omdat we door het coronavirus geen verre reizen kunnen maken, wilde de band het gevoel dat je krijgt als je nieuwe plaatsen ontdekt, vangen in een nummer.

Hoge Verwachtingen

Denk je ook nog aan mij?

Hoge Verwachtingen, bestaande uit Tim en Jurre, is een nieuw Nederpop duo. Alles wat ze tegenkomen in hun levens als jongeren, brengen ze naar buiten in de vorm van muziek als nieuwe single Denk je ook nog aan mij? 

Broken Brass ft. Reinaldo Gaia

Brooks

In deze gloednieuwe livesessie speelt Broken Brass het nummer Brooks vanuit het GV Stage Equipment warenhuis met Reinaldo Gaia op vocalen. Kijk op hun socials voor meer toffe livesessies van Broken Brass.

King Jonko's Space Radio

Fata Guarana

Fata Guarana van King Jonko's Space Radio is een surf-avontuur dat vertelt over mysterieuze dingen die ‘s nachts op het strand gebeuren bij raar weer. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde belevenissen op de waddenstranden. King Jonko’s Space Radio is een online space resort in wording waar uiteenlopende muziek, verhalen en andere creaties ter verwondering en vermaak gepubliceerd worden. Uitgezonden vanuit het midden van Fryslân, de grote zendmast van Jirnsum.

HAITZE

Sunshine

HAITZE brengt na de laatste single We’re All Kids, in samenwerking met Geosy Kleefman, een nieuwe single uit genaamd Sunshine. De single is geschreven door Haitze en bandleden Tjerk (gitarist) en Danny (toetsenist) in de eerste lockdown van maart 2020. De meeste mensen hadden hier moeite mee, maar Haitze vond juist een fijne rust  en tijd om te reflecteren. “Ik voelde me bijna bezwaard om dat zo te voelen, zo genieten van die rust, en ik voelde mij de enige die dit kon waarderen.” De jongens voelden dit ook zo. De nieuwe single geeft de boodschap aan de luisteraar dat het oké is om te voelen wat jij voelt, ook al is dit niet hoe iedereen zich voelt en voel je je daarom soms bezwaard je zo te voelen.
 

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.