De nieuwe releases vliegen ons weer om de oren. De winterslaap is echt voorbij en we merken dat de afgelopen tijd artiesten staan te trappelen om hun nieuwe materiaal aan de man te brengen. De meest recent uitgebrachte nummers, video's en EP's vatten we in dit artikel samen. Te beginnen met de nieuwe EP van Donkerbroeker Willie Darktrousers, de eerste video van het Drachtster Sunborne die eveneens hun EP presenteren in Poppodium Iduna en SWEETGODANIMALS dropt een live video.

WILLIE DARKTROUSERS - EENZAME HOOGTE

Emiel Joormann - aka Willie Darktrousers -  verruilde Leeuwarden voor Rotterdam, maar dat doet niks te kort aan zijn creativiteit en productiviteit. Op vrijdag 7 maart komt zijn eerste EP uit onder de noemer Eenzame Hoogte. Het is naar eigen zeggen voor hem een stap in het zoeken van een sound en een verhaal voor de toekomst in deze onstuimige tijd. In een recent interview met Brandpuntplus legt hij uit wat hem bezighoudt en inspireert.

Beluister hier de EP Eenzame Hoogte.

SUNBORNE - EXO OPERATOR

Met het uitbrengen van een nieuwe EP, genaamd Exo Operator, lanceren de heren van het Drachtster Sunborne eveneens een video van de gelijknamige track. De video is gemaakt in co-productie met Stichting Friesland Pop onder de noemer Sa Fier Fan Hûs. Het project dat al vele prachtige video's afleverde.

Beluister de EP Exo Operator en bekijk - als je dan toch bezig bent - ook de bijzonder buitenaardse video van het gelijknamige nummer.
 

SWEETGODANIMALS - LIVE VIDEO RAT EATS SNAKE

In oktober 2019 hadden de heren van SWEETGODANIMALS de eer om een aftershow te verzorgen van New Order. Het heugelijk feit speelde zich af in AFAS Live en er werd een registratie gedaan van het optreden van de Dokkumer lieveheersbeesten. Op vrijdag 6 maart releasen ze vol trots de live video van het nummer Rat Eats Snake en is hier te bekijken.
Wil je ze binnenkort nog een zien spelen dan kan dat in Café de Rus in Leeuwarden op zaterdag 21 maart.