Marvin Dee maakt Lewinski warm met verschillende genres

Huiskamersfeer staat centraal bij optreden in Lewinski

Tekst: Joshi Kuiper | Foto's: Evi Marian Bulters ,

Singer-songwriter Marvin Dee brengt met zijn band op 24 oktober 2015 hun tweede EP If Only Brief uit. Na de release kondigen ze in september 2016 een najaarstour aan in de maanden november en december. De muziek van Marvin Dee gaat alle kanten op en bestaat grotendeels uit pop, rock en een vleugje country. De singer-songwriter is inmiddels niet meer weg te denken van de Nederlandse podia en staat afgelopen zondagmiddag op culinair podium Lewinski in Sneek.

Singer-songwriter Marvin Dee begint in 2012 en al snel sluit gitarist Rick Beekman zich bij hem aan en vormden ze een akoestisch duo. Marvin Dee heeft inmiddels een volledige band om zich heen verzameld met naast Beekman, Quintijn Kuypers op basgitaar en Bram Gorels op drums. Tijdens de tour waarvoor Marvin Dee in Culinair Podium Lewinski speelt verzorgen Cas Ronckers (3FM Serious Talent) en Anna Veldhuizen de backing vocals. De eerste EP Devils Eyes wordt In 2013 opgenomen. Daarnaast staat hij in de halve finale van de Grote Prijs van Rotterdam en van de Bollenstreek. Dee treedt eveneens op bij verschillende radiozenders waaronder NPO 3FM en NPO Radio 2. Zijn stijl wordt omschreven als pop/rock met allerlei invloeden. Hij heeft ook een geschiedenis in het theater, dat terug te horen is in zijn muziek.


Het is voor de Rotterdamse Marvin Dee het eerste optreden in Friesland. Lewinski zorgt voor een warm onthaal in huiskamersfeer. De openhaarden zijn goed opgestookt en de lichten gedimd.  “Het voelt als een intieme huiskamersfeer, en dat vinden wij leuk. Het is net alsof ik naast je zit op de bank”, zo omschrijft Marvin Dee het zelf. Het publiek zit met een warme drank te genieten van de rustgevende klanken van Marvin Dee.


Genieten en tot rust komen is de hoofdlijn van de middag met popmuziek van Marvin Dee. Niet alleen pop maar ook rock, folk en country mengen zich in de muzikale set die de singer-songwriter voorschoteld. Ondanks de vele stijlen die voorbij komen blijft de lijn wel herkenbaar in de muziek. Hoewel de muziek rustig is, zorgt de diversiteit van genres voor verrassende wendingen in het concert. Het optreden bestaat uit veel vrolijke nummers zoals Comfortzone, Soldier On, en hun nieuwste single Northern Light. Aan het einde van het concert participeert het publiek met de band tijdens het nummer River of Love. Marvin Dee weet het publiek daarentegen ook stil te krijgen en te laten genieten van het moment met When You Go en Soothing. De hele set is een fijne mix van uptempo en ballads. Dit zorgt voor een warme huiskamer waarbij het lijkt of de band elke noot tot je door wil laten dringen en laten beleven.