#ETN16: Windowlicker kleurt Leeuwarder pand

'Van deze samenwerking leren wij anders te kijken'

Tekst en foto's: Joshi Kuiper ,

Windowlicker is een zeefdrukproject dat tijdens Explore The North zijn pilot heeft in Winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden. Zij willen de Leeuwarder binnenstad opvrolijken met kunst op leegstaande panden. Wytse Sterk maakt onder meer grafische ontwerpen Vera in Groningen. Hij maakt zowel handwerk als digitale designs. Hij werkt met de Cowboy Killers samen met Stefan Hoffman, een kunstenaar die al langer met zeefdrukken bekend is en zich hierin specialiseert.

Samenwerking
Windowlicker is niet zomaar een kunstproject, maar ook een project om van elkaar te leren. Dit is in samenwerking ontwikkelt met Popfabryk, Grafisch Atelier Friesland en Explore the North. "Door Stefan kijken wij anders naar sommige aspecten in de vormgeving en kunst. En hij leert ook weer van ons", vertelt Wytse Sterk van zeefdrukcollectief Cowboy Killers. De pilot wordt tijdens Explore The North gedaan in een leeg winkelpand in Winkelcentrum Zaailand. "Vooral tijdens de pilot willen wij van elkaar leren en het werk dat wij maken uitdragen naar het publiek."


Stefan Hoffmann
Kunstenaar Stefan Hoffmann uit Rotterdam is bekend met het maken van zeefdrukken. Hij kijkt hierbij naar de omgeving waar de zeefdruk komt en haalt hier inspiratie uit voor zijn uiteindelijke werk. Zijn kunst is een uiting op hoe hij de omgeving ziet. Hij werkt met verschillende handvaten om een bepaalde zeefdruk tot stand te laten komen, waaronder fotografie. Een project bestaat uit het ontwerpen en daarna het printen en schilderen waarna uiteindelijk het beeld op muren of ramen wordt geplaatst.