#Freeze16: Dertien nieuwe acts aan de line-up toegevoegd #Freeze16: Dertien nieuwe acts aan de line-up toegevoegd

Jubilerende Meindert Talma, Karawane en het Zweedse Bongo Club komen naar Leeuwarden

, Redactie 3VOOR12/Friesland

#Freeze16: Dertien nieuwe acts aan de line-up toegevoegd

Jubilerende Meindert Talma, Karawane en het Zweedse Bongo Club komen naar Leeuwarden

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Nog eens dertien nieuwe acts zijn door de organisatie van het Freeze Festival aan het programma van de jubileumeditie, later dit jaar, toegevoegd. Hierbij vallen de namen van Meindert Talma, die dit jaar twintig jaar in het vak zit en dus even lang een vaste waarde in het Friese poplandschap is dan Freeze zelf. Naast Talma vallen ook de namen van Karawane en die van het Zweedse Bongo Club op. Met deze toevoegen heeft de organisatie het programma zo goed als rond.

Meindert Talma voegde dit jaar weer een nieuw album toe aan zijn toch al rijke oeuvre. De langspeler Jannes van der Wal is een eerbetoon aan de damsport en aan oud-wereldkampioen dammen Jannes van der Wal in het bijzonder. Op Freeze viert Talma zijn porseleinen jubileum en doet dat met een bloemlezing uit zijn complete reportoire.

Ook alweer aardig wat jaartjes in het vak zit Groninger Anne Caesar van Wieren, frontman van Karawane. Eerst met LPG en tegenwoordig met Karawane. Het titelloze debuut van zijn huidige band kwam ruim een jaar geleden uit en werd zeer goed ontvangen. Wie deze band nog niet kent moet ze zeker gaan zien op Freeze!

Wat je ook moet gaan zien is The Bongo Club uit Zweden. Het indiepop kwartet uit Borås maakte afgelopen jaar indruk tijdens Eurosonic Noorderslag. Verwacht typische Zweedse tweepop; pakkende melodieën en jengelende gitaren. Hun debuutalbum Be Careful Not To Stare staat er vol mee!

- - -
Freeze Festival vindt plaats van 9 t/m 11 december in Neushoorn, Leeuwarden. De kaartverkoop begint binnenkort. Freeze Festival wordt georganiseerd door Friesland Pop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland