#Freeze16: Nieuwe namen toegevoegd aan het programma #Freeze16: Nieuwe namen toegevoegd aan het programma

Nieuwe acts en mooie projecten op Freeze Festival, waaronder Janne Schra en Le Le

, Redactie 3VOOR12/Friesland

#Freeze16: Nieuwe namen toegevoegd aan het programma

Nieuwe acts en mooie projecten op Freeze Festival, waaronder Janne Schra en Le Le

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

De nieuwe namen voor Freeze blijven binnensijpelen. Met nog ruim een maand voor de boeg begint het programma van het festival steeds meer vorm te krijgen, zeker nadat de organisatie gisteren weer een handvol verse namen aan de line-up heeft toegevoegd. De Noordpool Troupe, die vorig jaar op Freeze nog een puike show neerzette met Elske DeWall, keert dit jaar terug en wel met Janne Schra en Jorrit Westerhof. Daarnaast zal ook een van de beste live bands van Friesland, Mr Wallace terugkeren op Freeze.

Zoals gezegd, vorig jaar stond het jeugdige Noordpool Troupe ook op Freeze, toen met de Friese zangeres Elske DeWall. Dit jaar zal de junior variant van het Noordpool Orkest optreden met Janne Schra, bekend van Room Eleven en haar solowerk. Samen met jazzgitarist Jorrit Westerhof, uit Drachten zal Schra enkele nieuwe nummers, gebaseerd op de gedichten van de Haagse dichteres M. Vasalis, gaan zingen.

Mr Wallace behoeft eigenlijk geen introductie meer. De band heeft zo’n beetje de hele provincie (en behoorlijk wat zalen in binnen- en buitenland) plat gespeeld en weet, overal waar het komt, een feestende mensenmassa achter te laten. Datzelfde ligt ook binnen de mogelijkheden van de Leeuwarder beatboxer MAASK. De man die zijn stem een heus muziekinstrument wist te verheffen bracht onlangs een prima EP uit. Bij MAASK gaat het muzikaal van jazz naar keiharde dubstep, ska naar drum ’n bass en weer terug.

Meer moois komt er van Le Le, u weet wel het zijproject van Faberyayo (bekend van De Jeugd van Tegenwoordig), grafisch kunstenaar Piet Parra en Rimer London uit Eastermar (tegenwoordig residerend in de Randstad). Vorig jaar nog bracht het trio de LP Flapped Sadly in Our Faces uit en op Freeze komen ze met Le Le Radio (bekend van hun radioshow op Red Light Radio) met een speciale DJ set. Minsten zo specaal zal het optreden van Hilbrandt zijn, op Freeze zal de band rondom Laurens van der Meulen een try doen, in een compleet nieuwe setting, en met brandnieuw materiaal.

- - -
Freeze Festival vindt plaats van 9 t/m 11 december in Neushoorn, Leeuwarden. De kaartverkoop begint binnenkort. Freeze Festival wordt georganiseerd door Friesland Pop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland