#Freeze16: Zeven nieuwe acts voor Freeze Festival bevestigd #Freeze16: Zeven nieuwe acts voor Freeze Festival bevestigd

Jungle By Night komt opnieuw naar Friesland, maar ook HAEVN en Amber Arcades

, Redactie 3VOOR12/Friesland

#Freeze16: Zeven nieuwe acts voor Freeze Festival bevestigd

Jungle By Night komt opnieuw naar Friesland, maar ook HAEVN en Amber Arcades

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Dit jaar viert Freeze Festival haar twintigste verjaardag! Daarbij verschillen zowel het decor als de periode waarin het festival plaatsvindt ten opzichte van de voorgaande negentien edities. Het festival verhuist van het vroege najaar naar de koude decembermaand en zal voor het eerst plaatsvinden in Neushoorn. De eerste namen zijn ook al bekend. The Cool Quest, Jungle By Night en HAEVN komen In het weekend van 9, 10 en 11 december naar Leeuwarden.

De organisatie van Freeze Festival heeft zojuist de namen van zeven nieuwe acts voor de twintigste editie, begin december in Neushoorn, bekendgemaakt. Wederom een mooi lijstje met interessante artiesten. Met de Nederlandse afrobeat toppers Jungle By Night en indiepop sensaties als HAEVN, Indian Askin en Amber Arcades worden de contouren van het festival aan langzaam zichtbaar.

Jungle by Night behoeft eigenlijk geen introductie meer. De band schitterde hier in de provincie de afgelopen jaren al op festivals als Welcome to The Village, Oerol en Into The Great Wide Open. Toch vervelen de optredens van dit orkest nooit. Met het binnenhalen van het opzwepende, negenkoppige gezelschap zal er zeker gedanst worden in Neushoorn.

Uitbundig dansen is aan het Amsterdamse duo HAEVN niet besteed. De band ontleent haar doorbraak aan twee commercials van twee verschillende automerken. De sfeervolle muziek die Marijn van der Meer en Jorrit Kleijnen maken ligt dan ook goed in het gehoor. Toch heeft het duo meer in z’n mars. De heren, die nauw samenwerken met London Grammer producer Tim Bran werden al gekroond tot 3FM Serious Talent en hebben zelfs een Edison nominatie op zak.

Niet genomineerd voor een Edison, maar wel een bak met lof over zich heen gekregen het afgelopen jaar is het 'nupunk' kwartet Indian Askin. Ook zij waren meermaals te zien in Friesland, maar ook Indian Askin is een band die je met gemak vaker dan een keer kunt zien. De optredens van de Amsterdammers zijn energiek en de psychedelische garagerock is prima te verteren.

Bij Amber Arcades gaat het muzikaal iets subtieler te werk, maar ook zij zijn dit jaar (geheel terecht) bewierookt. Onlangs waren ze nog een van de hoogtepunten op Into The Great Wide Open en met een mooie nieuwe plaat, Fading Lines, op zak zullen de indie-dreampoppers uit Utrecht, begin november afreizen naar Leeuwarden.

Ook nieuw op de poster en ook uit Utrecht is Eins Zwei Orchestra. Met een nieuwe plaat (Hope Sign Community) onderweg, ook zeker een band om in de gaten te houden op Freeze. Dit geldt ook voor de Friese bands The Exitlight Empire en het punkrockers Ravenna. The Exitlight Empire uit Dokkum laat na jaren weer iets van zich horen en werkt momenteel aan nieuwe werk. Dat nieuwe werk bracht ‘supergroep’ Ravenna eerder dit jaar al uit middels de prima EP Reload Erase.

- - -
Freeze Festival vindt plaats van 9 t/m 11 december in Neushoorn, Leeuwarden. De kaartverkoop begint binnenkort. Freeze Festival wordt georganiseerd door Friesland Pop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland