#WTTV15: Jungle By Night In Beeld

Hypnotiserende afrobeats in nachtelijke bos

Tekst: Sjoerd Nota | Foto's: Bouke Stienstra ,

Over een optreden van Jungle by Night bestaat geen enkel misverstand: dat wordt een feestje. Met soepele, opzwepende dansmuziek heeft deze jonge, maar inmiddels ervaren band al menig podium en festival op zijn kop gezet. Dat de verwachtingen op Welcome to The Village ook hooggespannen zijn, blijkt wel als de toeloop naar het podium een halt moet worden toegeroepen. Al voordat het optreden begint puilt de tent van Blessum helemaal uit.

Ook in het nachtelijke bos van Blessum kost het de mannen van Jungle by Night zaterdagavond geen enkele moeite om het publiek massaal aan het dansen te brengen. Geen langzaam vollopende tent en geen lauwe opwarmertjes, maar vanaf het begin blaast de band het publiek bijna de afgeladen tent uit met hypnotiserende afrobeats en eclectische latingrooves.

Op het podium manifesteren de jonge bandleden zich op indrukwekkende wijze als ware publieksdresseurs. Het publiek laat zich, verzadigd van een heerlijke dag op het festival, gewillig meevoeren met de muziekmachine van Jungle by Night, inclusief crowdsurfende vrouwen op opblaaskrokodillen. Als de band na een uur het podium verlaat is het publiek onverbiddelijk: de band moet terugkomen en er moet gedanst worden, het liefst de hele nacht.