#FPA14: Friese Popprijs

And the nominees are...

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Het einde van het jaar is in zicht en dus is het traditiegetrouw tijd voor de Friese Popawards. De FPA's worden op 19 december uitgereikt in Poppodium Romein in Leeuwarden. 3VOOR12/Friesland maakte deze week alle genomineerden bekend. Vandaag voor de laatste en meest prestigieuze prijs: de Friese Popprijs. Vorig jaar mocht Omrop Fryslân's Willem de Vries de prijs dik verdiend in ontvangst nemen. Wie gaat dit jaar winnen? De genomineerden zijn...

Day-Mar
De uit Leeuwarden afkomstige DJ Day-Mar treed sinds 2003 veel op, in Nederland en ook internationaal. Haar eerste grote optreden was in Thialf in 2005 voor 15,000 mensen, en ze is wereldwijd bekend bij veel hardcore fans.

Thomas Azier
De jonge Thomas Azier, opgegroeid in Nijeberkoop bij Oosterwolde, bracht dit jaar zijn eerste album uit. Op zijn 19e vertrok hij naar Berlijn om te experimenteren met muziek. Uiteindelijk heeft hij na 5 jaar in Duitsland onder een Frans label zijn eerste platen uit en bracht hij in maart 2014 zijn eerste volledige album Hylas uit.

Serious Record
Afgelopen jaar was Serious Record de organisatie achter één van de meest indrukwekkende recordpogingen: het langste concert ooit. Met meer dan 400 bands en ruim 350 vrijwilligers was het een ongekend success. Er werd 15 dagen lang, of om precies te zijn, 363 uur voor onafgebroken live-muziek gezorgd.
Serious Record was ongeëvenaard de grootste Friese pop-productie tot nu toe, dankzij belangeloze samenwerkingen van Podium Asteriks, Poppodium Romein en alle bands en artiesten.

Welcome to The Village
In de zomer is Welcome to The Village 3 dagen lang het mooiste dorp van Nederland. In het natuurgebied De Groene Ster, iets buiten Leeuwarden, spelen de tofste bands van Nederland en ver daarbuiten. Vette shows op het dorpsplein, in verschillende tenten en op bijzondere plekken. Afgelopen zomer werd de tweede editie van Welcome to The Village bezocht door meer dan 6000 mensen.