#WTTV: Sprookjesachtige luisterpop van sterk WONDER

Dromerige songs tot in de puntjes verzorgd

Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Niels Lahuis ,

Op de relaxte zondagmiddag is het aangenaam vertoeven bij Ravenswoud. Prima temperaturen, een aangenaam briesje en de goede vibe die al 2,5 dag over Welcome to The Village zweeft. Zet daarbij de muziek van WONDER op een podium en je krijgt een ideaal zondagsgevoel. De droompopband weet het publiek prima te boeien met ingetogen en haarfijn uitgevoerde liedjes.

CONCERT:
WONDER, Welcome to The Village, Ravenswoud, zondag 27 juli

MUZIEK:
Mooie, sprookjesachtige luisterliedjes, kalm en sfeervol gebracht door Marije de Vries en haar vriend Patrick Schaafstal. Live wordt dit duo uitgebreid met een viertal bevriende muzikanten. Dit zorgt voor warme klanken en dromerige tonen die qua sfeer doen denken aan the XX of Feist. De muziek is grotendeels geïnspireerd door de verhalen die zangeres Marije in de dagboeken van haar overleden opa vond. De band speelt in het najaar op de Popronde en verwacht eind 2013 hun debuutalbum uit te brengen.

PLUS:
Dit is dreampop van een hoog niveau. Heel relaxed gebracht en tot in de puntjes verzorgd. Bij het vierde nummer verdwijnt de ‘rest’ van de band en spelen de Vries en Schaafstal als akoestisch duo. Hoewel daarmee een deel van de ‘pit’ uit de muziek verdwijnt, blijft die haunting sfeer ijzersterk overeind. Met de warme stem van Marije de Vries als muzikale rode draad staan de nummers als een huis.

MIN:
Uiteraard past het niet bij de muziek die WONDER maakt, maar het mag af en toe wel iets speelser of enthousiaster op het podium. De focus van het publiek verslapt hierdoor af en toe.

CONCLUSIE:
WONDER is zweverig, maar toch bijna catchy. Het zestal creëert ondanks het open podium een intieme, mooie sfeer. Hier willen (en gaan) we zeker meer van horen.

CIJFER: 
8


---
Lees hier het interview met WONDER voorafgaand aan het festival.