#WTTV: Vox Von Braun rockt zonder uit te blinken

Puike set van veelzijdige Groningers

Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Jort Klarenbeek ,

De bezoekers in en rond de Blessum-tent op Welcome to The Village staan geduldig te wachten op Vox Von Braun. De Groningers zijn wat laat, maar compenseren de wachttijd met een goede show vol alternatieve rock. Het publiek (vol sigaretten en zonnebrillen) knikt met de hoofden, ziet dat het goed is en neemt nog een slokje bier.

CONCERT:
Vox Von Braun, Welcome to The Village, Blessum, zondag 27 juli

MUZIEK:
Lekkere fuzzrock van vier Noorderlingen. Noem het underground, noem het indierock, noem het shoegaze. Met invloeden uit zowel de poppy sixties als de alternatieve zeroes is de diversiteit van Vox Von Braun goed te horen. The Beatles met veel distortion of een cleanere versie van Rats On Rafts, van beide bands is iets terug te horen. Onlangs speelde het viertal nog in het voorprogramma van Black Rebel Motor Cycle Club (waarvan de gitarist nog een deel van het album Rich & On Wheels mixte).

PLUS:
Ibiza Style van dat laatstgenoemde album klinkt als een klok. De song zou het meer dan goed doen als soundtrack van een rock-'n-roll roadtrip door Amerika. Zowel binnen als buiten de tent is het geluid prima voor elkaar, hoewel de zang soms ondergesneeuwd wordt door de dreunende gitaren. De stevige songs worden overtuigend gebracht en maken nieuwsgierig naar meer.


MIN:
De band begint tien minuten te laat, naar verluidt omdat de zanger kwijt was. Na de opening (twee gruizige sixties popliedjes) speelt de band wat in zichzelf gekeerd. Het publiek is daardoor af en toe meer met elkaar bezig dan met de band.

CONCLUSIE:
Gelukkig heeft Vox Von Braun daar geen last van. De band speelt onverstoorbaar (goed) door. Het is logisch dat de Groningers, met slechts een half uur op de klok, zo veel mogelijk de muziek voor zich laten spreken. Daar slaagt de band prima in, hoewel het optreden nergens echt in uitblinkt.

CIJFER: 
7