#WTTV: Navarone ademt rock 'n roll

Nijmeegse rockband zet Grootegast naar zijn hand

Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Jort Klarenbeek ,

De ware rockliefhebber wordt op zijn wenken bediend met de komst van Navarone. De vijfmansformatie werkt, onder leiding van frontman Merijn van Haren, hard en het resultaat mag er zijn. Een stevige rockshow wordt in Grootegast neergezet en de Nijmeegse rockscene is goed vertegenwoordigd.

CONCERT:
Navarone, Welcome to The Village, Grootegast, zaterdag 27 juli

MUZIEK:
De Nijmeegse vijfmansformatie Navarone is geen onbekende in Leeuwarden. Eerder dit jaar gaf de band nog een sterke show in het cellenblok van Podium Asteriks. Nu zijn ze terug en brengen de seventies rocksound naar Welcome to The Village. Denk aan Led Zeppelin en The Black Crowes in een modern, robuust jasje. 

PLUS:
Navarone is een rockband zoals een rockband zou moeten zijn: twee hevig duellerende gitaristen, strakke drummer, rustige bassist en een vlijmscherpe zanger. Onder de eerste rustige tonen komen de mannen één voor één rustig het podium opwandelen, om vervolgens over te gaan op het sterke On My Knees. Het zichtbare plezier van zanger Merijn van Haren is een lust voor het oog en de vocale capaciteiten van de frontman maken het alleen maar beter. Deze man hoort thuis op een podium. Navarone is uitstekend op elkaar ingespeeld en de plotselinge overgang naar Zeppelins Whole Lotta Love is daar een goed voorbeeld van. Het publiek neemt de geste enthousiast in ontvangst.    

MIN:
Naar mate de set vordert verslapt de aandacht van het publiek enigszins. Het 10 minuten durende Sage komt daardoor niet goed uit de verf en klinkt wat langdradig. Het toezingen van het publiek op Freddie Mercury-achtige wijze door Van Haren is ook een beetje cliché.
 
CONCLUSIE: 
Navarone geeft een rockshow zoals je dat van de mannen zou verwachten: strak, hard maar wel met de nodige voor de hand liggende momenten. Maakt het wat uit? Nee, rock 'n roll is still alive. 
 
CIJFER: