#WTTV: Mister and Mississippi laat liever de muziek spreken

Mystiek voert boventoon bij Utrechtenaren

Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Marcel Poelstra ,

Dat Mister and Mississippi één van de populairste Nederlandse bands van het moment is, blijkt al snel. Ruim van tevoren is het veld voor Bontebok al flink volgelopen voor de indiefolkband. Het viertal speelt degelijk en voert alle mystiek haarfijn uit. Helaas slaagt de band er niet in om de aandacht van het publiek gedurende de set vast te houden.

CONCERT:
Mister and Mississippi, Welcome to The Village, Bontebok, zaterdag 27 juli

MUZIEK:
2013 is het jaar van Mister and Mississippi. Een 3FM Award én megahit gescoord, optreden op Lowlands, gefeatured worden op de site van Coldplay; het is niet elke band gegund. Maar deze folkband werkt er hard voor. Sinds de oprichting op de Herman Brood Academie is er al sprake van ‘spontane chemie’. Met hun warme en dynamische sound winnen ze menig hart (waaronder die van Blaudzun en Patrick Watson). Mister and Mississippi is definitief doorgebroken.

PLUS:
Het zijn vooral de bekende nummers die goed overkomen. Vol overtuiging worden de radiohits 'Northern sky' en 'Same room, different house' gespeeld. Het publiek deint mee op de bekende klanken en zingt waar het kan voorzichtig mee. Laatstgenoemde single wordt gevolgd door een tot in de puntjes verzorgde topcover van 'Get lucky'. De Daft Punk-hit wordt volledig eigen gemaakt en slaat goed aan bij het volle veld.

MIN:
De opening is kalm. Heel kalm. Bij vlagen speelt het viertal te vlak en ingetogen en pas na een kwartier is er contact met het publiek. Natuurlijk zijn de rustmomenten een onmis(ken)baar onderdeel van de muziek van Mister and Mississippi. Maar een aantal mensen raakt afgeleid of misschien zelfs wat verveeld.

CONCLUSIE:
Een mooi uitgebouwd slot (met een paar heerlijke uithalen van zanger Samgar) laat zien waar de band goed in is: accelereren. Het zijn de hardere, snellere stukken waarbij Mister and Mississippi de toeschouwers bij de lurven pakt. Helaas zijn die momenten iets te spaarzaam.

CIJFER:
7-