#WTTV: Catchy Coasts ideale afsluiter op podium Ravenswoud

Britten brengen indierock by the book

Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Jort Klarenbeek ,

Eigenlijk zou Coasts halverwege de middag in festivaltent Grootegast optreden. De programmawijziging door de storm blijkt voor de Britten een gouden greep. Aan het eind van de zaterdagavond heeft het publiek voor openluchtpodium Ravenswoud veel zin in een dansbaar bandje: Coasts voorziet prima in die behoefte en stuurt een lekkere, frisse golf indierock over de Groene Ster.

CONCERT:
Coasts, Welcome to The Village, Ravenswoud, zaterdag 27 juli

MUZIEK:
Coasts maakt indie van de bovenste plank. Lichte gitaren, pakkende riffjes en strakke drums maken een fijn stel dansbare, sterke popliedjes. Een tropisch en vrolijk geheel, wat sterk doet denken aan Two Door Cinema Club, maar dan met iets meer ballen. Deze lads uit Bristol lijken echt voor festivals gemaakt met hun catchy zomertunes. Volgens Peter & Peter is Coasts misschien wel de volgende indiesensatie.

PLUS:
En daar zouden de programmeurs best eens gelijk in kunnen hebben: oorwurmhit 'Oceans' is al meer dan 225.000 (!) keer bekeken op YouTube. Vooral de uptempo liedjes gaan er in als koek en zijn door de simpele teksten uitstekend mee te zingen. Coasts sluit af met 'Oceans' en krijgt daarmee de voorste rijen prima mee. Het fanatieke publiek wordt ontzettend blij van de hit en schreeuwt na afloop vergeefs om een toegift.

MIN:
Het is niet de meest originele of inspirerende muziek die Coasts hier neerzet. Het vijftal kleurt iets te precies binnen de indie-lijntjes en verliest bij de langzamere nummers meermaals de aandacht van het publiek.

CONCLUSIE:
Coasts maakt ontzettend fijne muziek en slaat over het algemeen prima aan bij het publiek. De indierock wordt keurig volgens het handboek gespeeld, maar prima en energiek uitgevoerd. De bandleden zijn zichtbaar blij met de waardering die ze vanuit het publiek krijgen: “You were fucking ace!”

CIJFER:
7