Tien tips voor Welcome to The Village door Peter & Peter Tien tips voor Welcome to The Village door Peter & Peter

Wat mag je dit weekend niet missen?

, Peter & Peter

Tien tips voor Welcome to The Village door Peter & Peter

Wat mag je dit weekend niet missen?

Peter & Peter ,

De ene Peter volgt de andere op en wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe programmeur van Podium Asteriks. De andere Peter is eindverantwoordelijk voor de programmering van de eerste editie van Welcome to The Village, waar de ene Peter weer aan bijgedragen heeft.

Om uit meer dan zeventig acts tien tips te kiezen valt ze nog niet mee. Elke boeking is eentje om blij mee te zijn, stellen de heren. Een paar persoonlijke favorieten dan. Of bands die volgens het duo nog wel eens heel groot kunnen worden. Of al heel groot zijn. Hier de lijst!
 
...And You Will Know Us By The Trail of Dead

Zelf weet je soms ook niet meer hoe je het hebt geregeld, maar ze staan er. Exclusief voor de Nederlandse zomerfestivals. Net als We Were Promised Jetpacks. En beide direct op vrijdag.

Ewert and the Two Dragons
November vorig jaar. Een paar honderd gelukkigen waren er bij in het cellenblok van Podium Asteriks. Ewert and the Two Dragons maakte enorm indruk met prachtige harmonieuse en uptempo folkpop. Toen wisten we het al: dit is de perfecte band om op zondagavond het festival mee af te sluiten. 

Boss Capone

Ineens was daar de soloplaat van Boss van Trigt, zanger en componist van reggaeband The Upsessions. Wij hadden op zaterdag gelukkig nog een plekje vrij voor de Boss en zijn band. Want nieuw leven in oude reggae, daar worden we blij van. 

Coasts

Deze is speciaal voor alle hipsters op ons festival. Tering, wat is dat Oceans een ontzettend aanstekelijk plaatje zeg. Eenmaal gehoord is het niet meer uit je hoofd te krijgen. De vijf gasten komen uit de UK en met nog een paar van dit soort hitjes op zak, kunnen ze zo maar de volgende indiesensatie worden.  

Fair-Ohs

De uitstekend gekozen albumtitel Everything is Dancing dekt gelijk de lading. Zomerse surfpop met Afrikaanse ritmes zoals we die kennen van Vampire Weekend en Fool’s Gold. Lekker dansen op de zondagmiddag! 

Al het lokale talent
Wat goed is hoeft niet per se van ver te komen. Bij Podium Asteriks weten we dat al sinds ons bestaan. Steevast programmeren we bij elke show een lokaal talent. Dat is op Welcome to The Village niet anders. Met volop lokale bands als bijvoorbeeld The Future’s Dust, Wolvon, MAASK en DIFF willen we laten zien dat de noordelijke popscene bruist. En laten we de technoscene met Malfunktion en Influenza* daarbij vooral niet vergeten.

De Tale Kanaäns
Een hele bijzondere samenwerking op zondag. Dubmuziek en dichters: gaat dat samen? Reken maar. DJ’s Pete Blaker en Jacco de Boer gaan de confrontatie aan met Nico Dijkshoorn, Ronald Giphart, Nyk de Vries en Tsead Bruinja. Om maar eens wat namen te noemen. De uitkomst? Dat weet nog niemand. Superspannend dus. 

Navarone & de harde broeders

Waar blijven die harde bands, Peter? Nou hier, pak aan! Met Truckfighters, Karma to Burn, Navarone, BlackboxRed en Buffalo Roam wordt de zaterdag een dag om je uit je schoenen te laten blazen. Haal trays bier, zet je schrap, schud met je kop en schreeuw om het leven: JAAA!

Ode aan The Serenes
Hoe tof is het dat een band uit Joure geëerd wordt op Welcome to The Village? The Serenes was dan ook niet zomaar een band. Luister maar eens naar de heruitgave van het legendarische album Barefoot and Pregnant, nu ook op de luisterpaal. William Seen’s Transport Music en zangers Jacob de Greeuw (Johan), Maurits Westerik (GEM), Anne Soldaat en Jelle Paulusma laten op zaterdag horen hoe tijdloos de muziek ook vandaag nog klinkt. 
 

Nieuwsgierig geworden? Check dan ook zeker even de playlist op Spotify

---
Welcome to the Village vindt op 26, 27 en 28 juli plaats in natuur- en recreatiegebied de Groene Ster, vlakbij Leeuwarden. Een weekendticket kost €50,- en dagkaarten zijn verkrijgbaar voor €35,- (zaterdag) en €25,- (vrijdag, zondag). Kaarten kan je bestellen via de website van Welcome to the Village

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland