Vijf redenen om dit jaar naar Stille Nacht te gaan

Met o.a. Assorted Travelers, Danny Vera en Stille Praght

Daphne Borst ,

Festival Stille Nacht vindt inmiddels al een aantal jaar plaats in Poppodium Underground in Lelystad, en sloeg twee jaar geleden voor het eerst haar vleugels uit naar Rotterdam. Het festival is onder publiek terecht zeer geliefd en dat is met de sterke line-up niet zo gek. Ook de sfeer bij de verschillende podia, van heuse huiskamer tot spiegelzalen, is elk jaar als een warme deken. Dit zijn onze vijf redenen waarom je ook dit jaar weer naar Stille Nacht moet.

Benjamin Francis Leftwich
Deze drie-namige zanger met Zuid-Afrikaanse en Australische roots komt vanuit Groot Brittannië met acoustische folk-pop die doet denken aan kussens en open haarden. Dit jaar kwam zijn tweede album After The Rain uit, wat volstaat met nummers die een vreemd prettig gevoel van melancholie achterlaten.

 

Marble Sounds
Van bombastisch en groots tot ingetogen en binnen de lijntjes, de Belgische band Marble Sounds doet het allemaal en saai wordt het nooit. Met drie albums valt er dan ook genoeg te luisteren en de ontwikkeling in de muziek is goed hoorbaar. Toch blijft de kalme oorsprong van de band altijd terug komen.

Danny Vera
Hij is niet de enige maar staat toch zo bekend: de man met de gitaar heet eigenlijk gewoon Danny Vera. Hij brengt zijn albums uit bij Excelsior, waar ook Moss en The Kik dat doen. Verder kun je hem kennen als huisband bij Voetbal International. Zijn americana rock-muziek klinkt klassiek, maar zit in een nieuw jasje. 

Stille Praght
Dorst gekregen van alle acts? Elk jaar komt Stille Nacht met een speciaal biertje voor de avond, gebrouwen door Brouwerij Praght. Dit jaar smaakt Stille Praght stevig. Het ongefilterde biertje van hoge gisting is amberkleurig en vind je terug in een flesje met de bekende zwaan. Het biertje is daarnaast alléén zaterdagavond in Poppodium Underground verkrijgbaar. 

Assorted Travelers
Flevolands' trots op Stille Nacht is Assorted Travelers. De Almeerse band speelt een prima portie americana folk, won in 2014 Flavourland en heeft een goed bekeken clip bij het nummer This Land. Dat kan op Stille Nacht alleen maar nog mooier worden.