Flavourland '16: Vijf vragen aan Seven To One en Hippie Caught Dancing

"We gaan het publiek laten swingen tot ze erbij neervallen."

Daphne Borst ,

Op vrijdag 2 december is het zover, de grote finale van Flavourland vindt dan plaats in Poppodium Underground. Na drie slopende voorrondes en een editie van VERS zijn de finalisten bekend. Nu is het de hoogste tijd geworden om te kijken hoe het staat met de spanning. Vandaag stelden we Seven To Oneen Hippie Caught Dancing vijf vragen over hun weg naar de finale van Flavourland.

Seven To One

Negen koppies telt deze funk/soulformatie die dit jaar nog werd opgericht. Die oprichting is geen toeval, de band ontstond op de bekende muziekopleiding waar winnaars Hard & Heady elkaar ook van kennen. Werkt dit in het voordeel van Seven To One? Na het winnen van de 2e plaats publieksprijs in De Klos lijkt in elk geval een goede groep dat wel te vinden.

Waarom doen jullie mee?
"We doen mee omdat we graag het Flevolandse publiek weer aan het dansen willen krijgen! Daarnaast is het voor ons een mooie gelegenheid om wat bekender in de omgeving te raken."

Wat vonden jullie het heftigst deze voorronde?
"Tijdens de voorronde vonden we de concurrentie hartstikke goed en de tijdsdruk tijdens het op- en afbouwen was ook iets dat we lastig vonden."

Wat is jullie plan voor deze finale?
"Onze tactiek is eigenlijk heel erg duidelijk: het publiek laten swingen tot ze er bij neervallen. Maar daar maken we ons niet te veel zorgen over!"

Wie is jullie grootste concurrent?
"Baking Buddha en Frontstreet zijn beide hartstikke goed, dus dat wordt even oppassen."

Wat gaan jullie doen als jullie winnen?
"Als we gaan winnen gaan we keihard aan de bak om de stijgende lijn waar we nu in zitten door te zetten en verder te werken aan eigen nummers."

Hippie Caught Dancing

De band die eerst mikte op internethits maakte een succesvolle overstap naar swingende hits. Vorig jaar stond Hippie Caught Dancing ook al op Flavourland, dit jaar staan de comebackkids na het winnen van de publieksprijs en de juryprijs op 11 november in Poppodium Underground zelfs in de finale.

Waarom doen jullie nou eigenlijk mee?
"Thomas wilde op Flavourland spelen vanwege de groupies. Jens staat er omdat het onderdeel is van zijn deal met duivel en Lennart doet mee omdat het moet van zijn ouders. Voor Nick is het een reclasseringsdingetje."

Wat vonden jullie het zwaarst deze voorronde?
"Thunderkunts, en natuurlijk the morning after. We hadden nooit verwacht dat we zouden winnen, dus toen het per ongeluk toch gebeurde was de champagnefles binnen no-time leeg en werden vervolgens de biersluizen vol opengezet. Ons lever zal nooit meer hetzelfde zijn."

Wat wordt jullie tactiek voor deze finale?
"Eigenlijk de tactiek die we altijd hanteren: een Leffe achterover slaan, onze gitaren stemmen, het podium oplopen en er verder niet over nadenken. Al doen we dat nu door deze vraag wel, dus zijn we opeens superzenuwachtig. Fuck."

Wie zien jullie als grootste concurrent?
"We zijn een beetje als het Feyenoord van Flavourland: wij spelen altijd vooral tegen onszelf en kunnen daarom ook alleen van onszelf verliezen. In dat geval hopen we dat Frontstreet, Bolivar of Sonic Motion wint, zodat we de beker dit jaar in ieder geval in Lelystad houden."

Wat gaan jullie doen als jullie winnen?
"Een laptop kopen."