Flavourland '16: Vijf vragen aan KASPER en Baking Buddha

"Nu met eigen songs is het voor ons ook weer next level!”

Daphne Borst ,

Op vrijdag 2 december is het zover, de grote finale van Flavourland vindt dan plaats in Poppodium Underground. Na drie slopende voorrondes en een editie van VERS zijn de finalisten bekend. Nu is het de hoogste tijd geworden om te kijken hoe het staat met de spanning. Vandaag stelden we KASPER en Baking Buddha vijf vragen over hun weg naar de finale van Flavourland.

KASPER

Deze singer songwriter met funky popskills bracht in oktober dit jaar pas zijn eerste EP uit en kwam daarna via een wildcard ook nog binnen bij de finale van Flavourland. Echt onbekend met muziek is hij niet, hij heeft al een band met ervaring bij zich.

Hoe kwam je op het idee mee te doen aan Flavourland?
“Ik doe mee aan Flavourland omdat ik na jaren van covers spelen eindelijk eigen werk heb om te laten horen. Met de jongens uit m'n band speel ik ook al heel lang samen, en heb ik in een ver verleden al eens meegedaan aan een Flevolandse popwedstrijd. Maar nu met eigen songs is het voor ons ook weer next level!”

Wat vond je deze voorrondes het heftigst?
“Het heftigst tot nu toe vond ik het verschil in genre met de andere bands. De anderen spelen vooral rock en metal, ik richt me juist meer op pop. Wel lekker natuurlijk, ik ben ook niet vies van een gitaarsolootje, maar dat maakt me ook benieuwd naar de andere bands in de finale.”

Wat wordt jouw truc deze finale?
“Ik ga veel energie geven!”

Wie is je grootste concurrent?
“Mijn grootste concurrent is denk ik Frontstreet.”

Hoe ga je het vieren als je wint?
“Door keihard over de top panja te gaan. Maar daarna ga ik nog harder oefenen voor de Sena Performers POPnl Award natuurlijk. Afgelopen oktober kwam mijn EP Just Take It uit, ik ben nu bezig met het vervolg daarop. Hopelijk kan ik rond mei 2017 mijn eerste album uit te brengen.”

Baking Buddha

Straight outta Dronten komt Baking Buddha met een vette pot noiserock en grunge om die vervolgens zorgvuldig over het publiek heen te gooien in de finale van Flavourland. De twee singles die de band tussen augustus en nu uitbracht lijken een belofte voor wat allemaal nog kan gebeuren. Het feit dat Baking Buddha niet alleen de publieksprijs maar ook de juryprijs won bij de voorronde op vijf november in De Klos maakt het nog spannender.

Waarom doen jullie precies mee aan Flavourland?
“We doen mee omdat het een mooie kans is om voor nieuw publiek te kunnen spelen in verschillende plaatsen op verschillende podia.”

Wat vonden jullie het zwaarst tijdens de voorronde?
“De tijdsdruk was best wel heftig, alles moest heel snel opgezet worden en langere intro’s moesten we door het korte optreden skippen. Dat vonden we best zonde.”

Wat gaan jullie doen tijdens de finale?
“Wat we eigenlijk altijd doen als we spelen: fucking hard genieten van het moment en zoveel mogelijk mensen laten dansen.”

Wie is jullie grootste concurrent?
“Sowieso is de battle aan met de boys van Frontstreet uit lelystad.”

Wat doen jullie als jullie winnen?
“Dan gaan we heel blij zijn en heel snel nieuwe dingen bekendmaken over de aankomende “Keep The love EP”. Daarna gaan we ons natuurlijk voorbereiden voor het optreden in De Melkweg en alle andere aankomende gigs.”