Flavourland ’16: Vijf vragen aan Frontstreet en Arsenic Motion

“Het wachten op de uitslag was super stressvol.”

Daphne Borst ,

Op vrijdag 2 december is het zover, de grote finale van Flavourland vindt dan plaats in Poppodium Underground. Na drie slopende voorrondes en een editie van VERS zijn de finalisten bekend. Nu is het de hoogste tijd geworden om te kijken hoe het staat met de spanning. Vandaag stelden we Frontstreet en Arsenic Motion vijf vragen over hun weg naar de finale van Flavourland.

Frontstreet

De supergroep van Flevoland, zo wordt Frontstreet sinds het oprichten in 2015 ook wel genoemd. De band werd op vier november in De Meester na het winnen van zowel de publieksprijs als de juryprijs de eerste finalist van deze editie van de bandwedstrijd en heeft dus al bijna een maand gehad om te nagelbijten van de zenuwen en te oefenen voor de finale.

Waarom doen jullie mee?
“Onze droom is groot worden met de band. Op deze competitie komen veel mensen af dus veel mensen horen ons geluid! Natuurlijk ook een klein beetje om te winnen, spelen in de Melkweg is iedere band zijn Nederlandse droom.”

Wat vonden jullie het heftigst tijdens de voorronde?
“Het wachten op de uitslag, dat is super stressvol. Wij speelden als eerste dus op de uitslag moesten we superlang wachten.”

Wat wordt jullie tactiek voor deze finale?
“Wij hebben goed geluisterd naar de feedback die de jury ons gaf en daar hebben wij aan gewerkt. Daarnaast gaan wij er een feestje van maken!”

Wie zien jullie als grootste concurrent?
“We zien Baking Buddha en Hippie Caught Dancing als grootste concurrenten. Deze bands zijn net als wij door gegaan met de publiek en juryprijs wat haast wel moet betekenen dat zij zeer goed zijn in wat ze doen.”

Wat gaan jullie doen als jullie winnen?
"Ik denk dat onze zanger Martijn naar Aight (Lelystad’s favoriete dönerrestaurant en afterpartylocatie, red.) gaat en dat wij hem moeten vertellen dat er knoflook in zijn baard zit. Verder gaan we het zeker vieren daarna! Zelf ga ik een traantje laten omdat ik met de band in De Melkweg mag staan."

Arsenic Motion

Heb je weleens een mix tussen classic rock, moderne funk and heavy metal uit de jaren ’70 gehoord? Dit is je kans, want Arsenic Motion speelt het allemaal. Eerder dit jaar won de band VERS, wat Arsenic Motion meteen tot finalist van Flavourland maakte. Ook deze band bestaat sinds 2015, maar heeft dus al ervaring in het winnen van een bandwedstrijd.

Waarom doen jullie eigenlijk mee?
“Wij doen mee aan deze competitie omdat we graag onze muziek laten horen en Flavourland is de perfecte plek om samen met vele andere artiesten en nieuw publiek onze muziek over te brengen.”

Jullie stonden al op VERS, hoe was het om daar te spelen?
“Dat was super leuk, echt tof! De sfeer was nice en er waren allerlei artiesten met verschillende stijlen.”

Wat wordt jullie troef voor deze finale?
“Onze tactiek wordt om in onze set een zo breed mogelijk beeld te laten horen van wie wij zijn. We gaan verschillende stijlen spelen, verschillende moods en ritmes, waardoor we hopen dat er voor iedereen wat tussen zit.”

Welke band zouden jullie zien als concurrentie?
“We zien niemand als een ware concurrent, muziek maken doe je samen en dat is wat we met de andere artiesten ook hopen te gaan doen die avond. Los daarvan denken we dat bijvoorbeeld de sets van Kasper en Sonic Bloom super sterk zijn en daarmee weleens een goede kans zouden kunnen maken.”

Wat nou als jullie winnen?
“Als wij winnen gaan we simpelweg de kansen die we daardoor krijgen nemen om meer muziek te maken en dat aan meer mensen te kunnen laten horen. Voor ons gaat het echt om de muziek!”