Niet te missen op Where The Wild Things Are

Tien tips van uw favoriete lokaalredactie

Daphne Borst, Kilian Kayser & Wilco Steeneveld ,

Dit weekend is het zover, Where The Wild Things Are neemt het bungalowpark De Eemhof drie dagen lang over. Dat betekent drie dagen lang verzuipen in de wildwaterbaan, de beste bands en nog betere bungalowfeestjes. De spreekwoordelijke daken zullen er uiteraard van af gaan, maar welke daken kies je? Hieronder tien tips voor de beste artiesten en de leukste activiteiten, samengesteld met liefde.

King Gizzard and the Lizard Wizard - Vrijdag 23:05, Action Factory

King Gizzard and the Lizard Wizard, vorig jaar op Down The Rabbit Hole.

King Gizzard and the Lizard Wizard, vorig jaar op Down The Rabbit Hole.

Als je niet naar King Gizzard and the Lizard Wizard gaat, ben je een sukkel. Dit Australische collectief is dé liveband van dit moment. Met twee drummers, een manische frontman (“King Motherfucking Gizzard, anyone?!”), stuwende psychedelische nummers en de energie van een atoombom is er niets beter dan je voorin helemaal over te geven aan de band. Doe je ogen dicht en ga op in een moshpit vol vliegende lichamen en overleden kledingstukken. Tel hierbij op dat het laatste album van King Gizzard zowaar een prettige verzameling luisterliedjes is geworden en de som is compleet.

Lucy's Wijsje - Zaterdag 13:00, geheime plekken

Voor iedereen die al eerder naar Where The Wild Things Are geweest is, zal Lucy’s Wijsje misschien een bekend deuntje zijn. Voor de prille bezoeker is het een nieuwe reis door zowel Bungalowpark De Eemhof als de muzikale wereld. Lucy neemt je mee op pad door het hele park en staat zo stil bij diverse acts, zoals kleinkunstartiesten en singer-songwriters. Welke artiesten er te zien zullen zijn, is een verrassing. Als je mee wilt op deze culturele safari moet je je inschrijven. In de voorgaande edities hebben oa. The Indien, Son Mieux, Tears en Marble & Soul Sister Dance Revolution hun stem laten horen.

Subbacultcha presents L.A.N. met Hallo Venray, The Homesick en Iguana Death Cult - Vrijdagnacht vanaf 00:00, Cyclecentre

Iguana Death Cult, afgelopen Popronde Utrecht.

Iguana Death Cult, afgelopen Popronde Utrecht.

Op Where The Wild Things Are presenteert het altijd smaakvolle Subbacultcha de beste bands uit hun Local Area Network. Vrijdagnacht zullen achter elkaar Hallo Venray, The Homesick en Iguana Death Cult een poging doen om het kleine Cycle Centre te slopen. Een line-up om u tegen te zeggen. De veteranen van Hallo Venray zullen de toon zetten, waarna The Homesick en Iguana Death Cult daar een flinke schep bovenop gaan doen. Kruip donderdagavond maar vroeg onder de wol, want vrijdag zal Subbacultcha tot diep in de nacht door gaan.

Indiebingo - Zaterdag 13:30, Action Factory

Houd je van winnen, een overvol prijzenpakket en het spelen van spelletjes? Schuif dan aan bij de Indiebingo! Deze zaterdagmiddagbesteding was vorig jaar al meer dan de moeite waard en dat zal dit jaar niet veel anders zijn. Vorig jaar won de 3voor12 Flevoland redactie een prijzenpakket bestaande uit truien, T-shirts, petten en concertkaartjes ter waarde van tweehonderd euro. Met een beetje kennis van muziek en een flinke dosis zelfvertrouwen kan iedereen winnen. En niks is beter dan uitbrakken met een goed potje bingo.

Canshaker Pi - Zaterdag 15:20, Desperados

Canshaker Pi

Canshaker Pi

Tegen een groep garagerockers van niveau, uit ons met grachten bedekte Amsterdam, met nummers getiteld als Shaniqua, kun je weinig inbrengen. Tegen diezelfde groep op een podium valt al helemaal niks in te brengen. En dat is maar goed ook, want deze jongens verdienen een podium. Dat podium staat de heren aanstaande zaterdag op te wachten. Houd naast een lading herrie rekening met een even grote lading plezier, van zowel de band als van het publiek.

PIP Bikerstage - Zaterdagnacht vanaf 00:00, Cyclecentre

Vorig jaar heeft 3voor12 Flevoland de afterparty van PIP Den Haag met Max in hun bungalow van dichtbij meegemaakt en dit jaar is er een eigen stage: de PIP Bikerstage, oftewel “een bikerstage in het nauwelijks verlichte betonnen paradijs dat Center Parcs rijk is,” aldus Where The Wild Things Are. Wat PIP precies zal brengen is elk jaar anders, maar verwacht in elk geval een groot feest met nieuwe muziek. Kijk verder niet raar op als je PIP ineens overdag tegenkomt, vorig jaar vierden zij immers feest op het voetbalveld.

The Holydrug Couple - Zondag 19:00, Desperados

The Holydrug Couple

The Holydrug Couple

Of je nou in hun thuisland Chili bent, op Terschelling of hier in De Eemhof op Where The Wild Things Are, de psychedelische muziek van The Holydrug Couple brengt zon. Zweten voelt als zwemmen en dansen wordt zweven. Dit duo brengt heimwee naar vervlogen jaren en neemt je mee op een muzikale reis. Aanrader is dus om de band niet op te zoeken op Terschelling, maar om gewoon op Where The Wild Things Are even een kijkje te nemen. Grote kans dat je ze op zondag om een uur of zeven tegen komt bij Desperados.

De Staat - Zondag 19:30, Willem Ruis

De Staat heeft net hun nieuwe album O uit, de hele clubtour is uitverkocht en de monstervideo Witch Doctor is genomineerd voor de Berlin Music Video Awards. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, staat De Staat komende zondag ook nog klaar om Where The Wild Things Are een schop onder het achterwerk te geven! Een ideale en unieke gelegenheid dus om het immer solide De Staat te kunnen zien. Naar het voorbeeld van de inmiddels wereldberoemde clip bij Witch Doctor draait het publiek bij live optredens inmiddels als een draaikolk doorelkaar heen. Verwacht hoe dan ook een wild optreden.

Baio - Zondag 20:30, Desperados

Baio is het soloproject van Vampire Weekends bassist Chris Baio. En al lijkt zijn hooggestemde ‘OoOoh’ ietwat op de ‘OoOoh’ van zijn bandmaatjes, het geluid van Baio is het luisteren zeker waard. De bassist heeft een fijne kennis van het componeren van catchy hooks, wat goed terug te horen is op zijn EP en debuutalbum. Deze catchy hooks zullen een verfrissing zijn tussen al het gezweet en gezweef door, maar verwacht geen noodlandingen want gedanst zal er worden!

Zwemparadijs - Zaterdag (kan ook elke andere dag) 10:00 - 20:00, Aqua Mundo

Zwemmen? Zwemmen! Je bent op De Eemhof, gek, natuurlijk zul je zwemmen. De langste wildwaterbaan van alle bungalowparken in Europa ligt voor je voeten, en zaterdagmiddag is De Eemhof zelfs exclusief toegankelijk voor bezoekers van Where The Wild Things Are. Met de draaitafels onder handen van Boye en Camiel, die blijkbaar heel tropische beats zullen draaien, moet dat wel goed komen. Vergeet je zwemkleding dus niet.