WTWTA ’16: Magisch Lucy’s Wijsje is elke stap waard

Lucy laat je de mooiste locaties en bands van het park zien

Kilian Kayser ,

Lucy’s Wijsje, beter bekend als de kleine diamant van Where The Wild Things Are, is het mooiste rondje Centre Parks dat je ooit in je leven zal lopen. De Haagse Lucy organiseert al drie jaar lang deze tocht over het festival, die je op de mooiste plekken en bij de leukste bands brengt. Zo werden de bezoekers voorgaande jaren getrakteerd op optredens van onder andere Emil Landman, The Indien en Son Mieux. Verdeeld over zes teams van verschillende kleuren lopen vandaag zes groepen van zo’n dertig man een verrassingstocht langs de boogschietbaan, de haven, het zwembad en het meertje. Wij sloten ons aan bij team paars voor een verfrissende middagwandeling langs verschillende hoogtepuntjes.

St. Solaire

St. Solaire op de boogschietbaan

St. Solaire op de boogschietbaan

Nadat iedereen bij het verzamelpunt zijn eigen team heeft gevonden en de gids heeft ontmoet begint de tocht der tochten van Where The Wild Things Are. De eerste act die team paars tegenkomt is St. Solaire. De Haagse band, niet de enige vandaag, bestaat uit de drummer en bassist van Friends of the Family en is verder aangevuld met twee goede gitaristen en een nog betere zanger. Het eerste nummer van de band, Through the Storm, klinkt net zo mooi als de afstelling van het geluid op de boogschutbaan. Zowel het publiek als de band is blij dat er even niet geschoten wordt. De zanger van St. Solaire slaat zichzelf bij het zingen constant op de borst en hij heeft groot gelijk, hij is met zijn stem de uitblinker van de band. St. Solaire is een erg sterk begin van de grote wandeltocht.

Luka

Luka in de haven

Luka in de haven

Na team groen een erehaag te hebben gegeven komt team paars aan in de haven van Zeewolde. Daar in de haven, op een steiger, staat een band klaar in de zon om te spelen. Het zijn de muzikanten van singer-songwriter Luka. De band vraagt het publiek om lekker te gaan zitten in de zon en er is niemand die daar nee tegen zegt. Als iedereen zit komt Luka uit het kleine huisje op de steiger om samen met haar band een akoestisch optreden te geven. De ietwat zoete liedjes klinken toch wel erg fijn met de zachte percussie en creatieve toetsenpartijtjes. Hoe feller de zon gaat schijnen, hoe leuker de liedjes van Luka worden. Aan het einde van het kleine concert zingt heel team paars mee met het einde van Golden Castle. Luka en haar band zijn niet erg origineel, maar wel fijn om naar te luisteren. Zeker als de zon schijnt.

45ACIDBABIES bij het zwembad

45ACIDBABIES bij het zwembad

45ACIDBABIES

Op de meeste bijzondere plek van de tocht staat de meest bijzondere band. Achter een grote poort, een nog grotere tank zwembadwater en een klein tuindeurtje staat daar, achter een exotisch buitenzwembad, 45ACIDBABIES. De Rotterdamse garage electropunk band duikt de laatste tijd op bij alle geslaagde feestjes in Nederland en Lucy’s Wijsje is daar geen uitzondering op. De zangeres van de band kijkt net zo lief en duivels als de bebloede babyhoofdjes op haar mengpaneel. 45 ACIDBABIES is vervreemdend en hard maar enorm dansbaar. De stuwende beats en overdubbende stem vragen eigenlijk om een duik in het zwembad voor de band. Jammer genoeg is er bij team paars niemand zo gek om dit echt te doen.

Friends of the Family

Friends of the Family en hun piratenschip

Friends of the Family en hun piratenschip

Ergens tussen de ingang en de fietsverhuur staat een speeltuin met een prachtig piratenschip. Waar dit schip normaal het domein is van spelende kleuters en blowende pubers staat daar nu Friends of the Family. Het Haagse collectief begint, geheel aangepast aan de omgeving, met een folky piratendeuntje. De overvloed aan gitaren, ukeleles, violen en fluiten is soms een beetje rommelig, maar Friends of the Family blijft meer dan leuk om naar te kijken. De sfeer is goed, de band stampt en klapt en ook team paars stampt en klapt vrolijk mee. Het mag dan niet al te vernieuwend zijn wat Friends of the Family doet, het is de perfecte act voor Lucy’s Wijsje.

Aap Noot Mies

Aap Noot Mies in het Centre Parks café

Aap Noot Mies in het Centre Parks café

De een-na-laatste stop voor team paars is een cafeetje in het centrum van De Eemhof. In dat cafeetje staat Aap Noot Mies klaar om drie nummers te spelen, voor de vijfde keer achter elkaar. De Nederlandstalige band opent de mini set met Supersoakerkracht, een nummer over de kracht van een waterpistool. Of misschien meer. Na Supersoakerkracht vraagt de band in het volgende nummer of Saartje buiten komt spelen. Saartje reageert niet, maar de band lijkt daar niet wakker van te liggen. Onverstoord gaan ze verder met een nieuw liedje, dat de teksten van Spinvis probeert te combineren met de sound van Eefje de Visser. Aap Noot Mies weet hiermee niet te betoveren zoals anderen dat vandaag doen, maar mooi is het wel.

Rivers

Uiteindelijk, na een groepsfoto, arriveert team paars op de laatste locatie. Op een bruggetje in het midden van het park wacht iedereen nieuwsgierig terwijl Rivers vanaf een afstand aankomt varen op een prachtige zwaan. De folkband is al de hele dag op het water te vinden, maar staat nog steeds te stralen van energie alsof het hun eerste optreden is. De nummers die band gitaar, banjo en mandoline spelen passen perfect bij de setting. Soms is het de banjo, soms de mandoline, maar meestal is het de uitstraling van de band die de show steelt. De toegift, Before I Fall In Love, is een fijn einde van een meer dan fijne middag op en rond het park. Lucy’s Wijsje is, met haar prachtige weer, locaties en bands, de fijnste zaterdagmiddagbesteding die er op Where The Wild Things Are te vinden is.

River op het meer

River op het meer