Almeerse rappers brengen ode aan hiphop met Rapper’s Delight Almeerse rappers brengen ode aan hiphop met Rapper’s Delight

Liveband Freecoolinsky is perfecte partner-in-crime

, Tekst: Clemens Riepma

Almeerse rappers brengen ode aan hiphop met Rapper’s Delight

Liveband Freecoolinsky is perfecte partner-in-crime

Tekst: Clemens Riepma ,

Een collectief bestaande uit Almeerse rappers die met behulp van een liveband een ode aan hiphop brengen: dat is Rapper’s Delight. Na een geslaagd debuut vorig jaar is het nu tijd voor een tweede editie, waarbij onder andere rappers DRT, Shaq, MITS, Millenium Miek en Psicho het podium van De Meester delen met de band Freecoolinsky.

De dj die de bezoekers bij aanvang in de hiphop-sfeer brengt doet dat uitstekend. Rap-classics en  nieuwere tracks komen voorbij en het publiek komt zo lekker in de stemming. Na een tijdje nemen de bandleden van Freecoolinsky plaats op het podium en verschijnen de eerste rappers. De avond kan nu echt beginnen. Zonder veel gepraat wisselen de rappers elkaar af en worden klassieke hiphop-liedjes gecoverd door de voornamelijk Almeerse woordkunstenaars. 
 

Gimme some more

De avond kent vele hoogtepunten: DRT en MITS die ‘They Reminisce Over You (T.R.O.Y.)’ van Pete Rock en CL Smooth doen, Psicho die een hele strakke Busta Rhymes imitatie doet met ‘Gimme Some More’, Shaq die enkele malen de rol van Snoop Dogg op zich neemt en energieke uitvoeringen van Eminem’s ‘Lose Yourself’ en de hiphopanthem van de beginjaren 2000, ‘Ante Up’ van M.O.P.

Het is mooi om te zien hoe DRT zich als een leider over het podium beweegt. MITS is intussen de hele avond een toegevoegde waarde, door zijn aanwezigheid op vele refreintjes en de achtergrondvocalen. Ook Freecoolinsky bewijst zich een goede partner-in-crime, door de juiste muzikale ondersteuning te geven en de tracks nog levendiger te maken dan ze al zijn. 
 

Geen rivaliteit

Rapper’s Delight lijkt op een grote jamsessie, maar dan een die uitzonderlijk goed is voorbereid. Het tempo blijft hoog doordat er vaak maar een of twee coupletten met een refreintje worden gezongen in plaats van de hele track, en dat werkt erg goed. Het is een gezellige boel op het podium en in plaats van onderlinge rivaliteit kunnen de rappers het goed met elkaar vinden. De goed gevulde zaal in De Meester geniet van hiphop hoe hiphop hoort te zijn. Iedereen die aan Rapper’s Delight meewerkt bewijst dat je ook puur op Flevolandse kracht een geslaagde rapshow kunt neerzetten. 
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland