Popronde Almere laat nieuw bloed door organisatie stromen Popronde Almere laat nieuw bloed door organisatie stromen

Jens Lendering en Steven Gröniger dit jaar verantwoordelijk voor productie en promotie

Popronde Almere laat nieuw bloed door organisatie stromen

Jens Lendering en Steven Gröniger dit jaar verantwoordelijk voor productie en promotie

Op zaterdag 3 oktober doet de Popronde voor de zesde keer Almere aan. Dit jaar gaan Jens Lendering (van Festival Gestrand en Magneet Festival) en Steven Gröniger (Never Mind The Hype en Je Moeder) de organisatie van Popronde Almere versterken. Volgend jaar draagt het tweetal de verantwoordelijkheid over de gehele productie en promotie van het evenement. Jan-Melle Liscaljet blijft het tweetal coördineren.

'Het is hier tijd voor de volgende generatie organisatoren,' vertelt Popronde Almere's opperbaas Jan-Melle Liscaljet. 'Met het vertrek van Samira Salman (promotie) en Melissa Duijn (productie), is er een mooi moment voor overdracht én frisse energie. Dit jaar nog zal het nieuwedynamische duo onder begeleiding van Melissa met zijdelingse ondersteuning van Samira worden ingewerkt, om vervolgens volgend jaar los te vliegen en het hier nog mooier en grootser te maken.'
 
Popronde geeft jaarlijks een nieuwe lichting opkomende bands en muzikanten de mogelijkheid op te treden buiten de eigen regio en hun netwerk uit te bouwen. Uit een recordaantal van ruim 1200 inschrijvingen zijn 137 talentvolle bands en artiesten gekozen, die in het najaar van 2015 meetouren met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. Deze bands en muzikanten zijn een actuele afspiegeling van aanstormend talent in alle muziekgenres in Nederland en gaan hun uiterste best doen om in de voetsporen treden van o.a. Blaudzun, De Staat, Go Back To The Zoo, Mister & Mississippi, Racoon, PAUW en Kensington, allen acts die eerder meededen met de Popronde voordat ze doorbraken naar een groter publiek.

Dit jaar zijn er met The Dubfactory, Gitta de Ridder, Tales That Are Not Supposed To Be Heard By People, Yakumo, Diede en Valentina Elèni ook een recordaantal artiesten uit Flevoland onderdeel van de selectie. Het rondreizend festival trapt af op 17 september, traditiegetrouw in Nijmegen, om vervolgens na 40 verschillende steden te eindigen op 28 november. Popronde Almere is op zaterdag 3 oktober, vindt op verschillende locaties door het gehele centrum van Almere plaats en is gratis te bezoeken.
 
Klik hier voor meer informatie over Popronde Almere.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland