In beeld: CUT_, Yuko Yuko en Falco Benz in 'onze club' In beeld: CUT_, Yuko Yuko en Falco Benz in 'onze club'

Met zomerse beats, diepe bassen en een ├╝bercoole Duitse MC

, Foto's: Remco van Beurden

In beeld: CUT_, Yuko Yuko en Falco Benz in 'onze club'

Met zomerse beats, diepe bassen en een ├╝bercoole Duitse MC

Foto's: Remco van Beurden ,

Wie 3voor12 Flevoland de afgelopen weken bezocht heeft kan het niet ontgaan zijn: we organiseerden afgelopen zaterdag onze eerste clubavond in Poppodium de Meester. Daarbij kregen we CUT_, Yuko Yuko, Falco Benz en Hard Bitten & The Others Soundmachine over de vloer, die allen bewezen klaar te zijn voor de grotere zomerfestivals.

CUT_

Het elektronica-duo CUT_ opent onze eerste clubavond in De Meester. Hoewel de zaal nog niet helemaal vol is, stort zangeres Belle zich vanaf de eerste minuut met volle overgave in haar set. Waar de verhalen rond CUT_ eerder voornamelijk over hun succesvolle vertaalde cover van Papaoutai gingen, bewijst het duo live veel meer in zijn mars te hebben. Met gelaagde synths en diepe bassen - afkomstig van debuut-EP Chapter I - doet producer Sebastiaan de Stromae-hit zelfs enigszins verbleken. Een projector zorgt intussen voor visueel spektakel en maakt het plaatje af: CUT_ is klaar voor de grote zomerfestivals.

Yuko Yuko

Vervolgens is het de beurt aan Yuko Yuko, die net als de Primarkmeisjes uit thuisplaats Dokkum de grote oversteek naar Almere gemaakt heeft. De new-wave/slackerband rond Elias Elgersma zit lekker in zijn vel: bandleden maken lol met elkaar en hebben duidelijk plezier in de show. Als zangeres Marrit de spotlight overneemt tijdens single Borderline, lijkt ze haar frontman qua dansmoves en uitbundigheid te willen overtroeven. Elgersma heeft intussen zelfs een complimentje over voor de stad Almere, dat hij lang niet zo lelijk vindt als de rest van Nederland beweert. 

Falco Benz

Falco Benz doet de temperatuur in De Meester flink stijgen: alle heupen schieten spontaan uit hun slaapstand en er wordt direct flink gedanst voor het podium. Hoewel Benz nog maar een EP op zijn naam heeft staan, heeft hij genoeg hitjes bij zich om een volwaardige set te vullen.

Het is fascinerend om Eelco Topper (de man achter de artiestennaam) aan het werk te zien. In een recentelijk interview zei hij het liefst zoveel mogelijk live in te willen spelen, en daar is geen woord van gelogen. Topper, die tevens achter de toetsen staat bij Benny Sings en Kyteman, blijft constant in de weer met zijn keyboard en drumcomputer. Hij heeft als verrassing singer-songwriter Postcards From Mars meegenomen, die meezingt op zijn nieuwe single Long For The Light. Deze trend zet zich voort tijdens de afterparty van Hard Bitten & The Others Soundmachine, die hulp krijgen van de Duitse mc Jordy von Frankfürt. Sehr cool.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland