WTWTA '15: Jungle wordt niet het feest wat het had kunnen zijn WTWTA '15: Jungle wordt niet het feest wat het had kunnen zijn

Afsluiter van de Willem Ruis tent blijft te braaf voor de Wild Things

, Tekst: Kilian Kayser, foto's: Wilco Steeneveld

WTWTA '15: Jungle wordt niet het feest wat het had kunnen zijn

Afsluiter van de Willem Ruis tent blijft te braaf voor de Wild Things

Tekst: Kilian Kayser, foto's: Wilco Steeneveld ,

Vorig jaar was Jungle een van de grootste verrassingen op Lowlands. Met slechts één album vol dansbare disco wisten ze de hele tent op zijn kop te zetten en dit was voldoende voor Where The Wild Things Are om Jungle de headliner spot te geven op zondag. Alle ingrediënten zijn vandaag aanwezig voor een groot feest, maar dit komt helaas maar moeilijk van de grond.

DE ACT

Jungle brak vorig jaar door met hits als Time en vooral Busy Earnin’. Binnen no-time had de band een live reputatie opgebouwd het hun debuutalbum. In Nederland was de show op Lowlands vorig jaar een van de hoogtepunten. Op Where The Wild Things Are is de band gekroond tot headliner op de laatste dag van het festival. Een goede keuze, aangezien de meeste afterparty’s op Where The Wild Things Are het hardste gaan op de discomuziek - inderdaad, het genre van Jungle.
 

DE SHOW

Het is half acht 's avonds als Jungle begint aan de laatste show in de Willem Ruis-tent van dit jaar, een nogal vroeg tijdstip voor een headliner. Dit zorgt ervoor dat het publiek in het begin nog duidelijk de kater van gisteravond aan het verwerken is. Hoe dansbaar de muziek van Jungle ook is, het wil vanavond niet opschieten. Dit zegt niet over de kwaliteit van Jungle, want elk nummer wordt even enthousiast als met grote muzikaliteit gespeeld. De band is goed op elkaar ingespeeld en de hoge zang van de vier(!) zangers en zangeressen sluit perfect op elkaar aan.
 
Vooral The Heat wordt erg tof gebracht. Jungle speelt het nummer in het begin wat meer ingetogen om daarna helemaal los te gaan op de vele synthesizers en hangende colaflesjes die op het podium te vinden zijn. De bijbehorende lichtshow is minstens zo indrukwekkend. Ook Busy Earnin’ is een hoogtepunt in de set. De conga-solo van de percussionist is – hoe kort deze ook is – bíjna net zo strak als de conga-solo’s van Gallowstreet gisteren. Desalniettemin gaan er minder voetjes van de vloer dan bij een normale show van Jungle. 
 

HET OORDEEL

Jungle kan niet het feestje creëren waar hun muziek voor gemaakt is. Dat komt waarschijnlijk doordat het allemaal een beetje te braaf is voor de Wild Things. De band speelt goed, dat zeker, alleen er gebeurt verder niets spannends of verrassends. Het publiek heeft het hierdoor moeite met los gaan. Dat is jammer, de hits van Jungle verdienen beter. Maar ook het Wild Things-publiek, dat zeker weet wat feesten is, verdient een meer feestelijke afsluiting. 
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland