BassMental Winter Edition ‘neukt jullie allemaal de moeder’ BassMental Winter Edition ‘neukt jullie allemaal de moeder’

Maar publiek pakt organisatie op hilarische wijze terug

, Tekst: Daphne Borst, foto's: Pieter van den Elshout

BassMental Winter Edition ‘neukt jullie allemaal de moeder’

Maar publiek pakt organisatie op hilarische wijze terug

Tekst: Daphne Borst, foto's: Pieter van den Elshout ,

Het is weer schoolvakantie, en in Lelystad betekent dat verstoorde slaapritmes, bezorgde ouders én BassMental. BassMental is al sinds 2012 hét alternatieve dansfeest waar opkomend DJ-talent een kans krijgt, en waar de bewaking niet alleen voor de deur, maar ook in de zaal te vinden is. Vanavond, op zaterdag 28 februari, vindt de Winter Edition plaats.

De elfde editie van BassMental draagt als subtitel ‘Winter Edition’. Met de lente voor de deur heeft de organisatie echter niet veel moeite gedaan om deze BassMental extra winters te maken. Op een van de wanden in de zaal is met glowsticks en tape een zigzagpatroon geknutseld, en op de draaitafel staat het logo van BassMental, maar daarmee houdt het wel op. Aan de artiesten dus de taak om deze Winter Edition tot een ijskoud succes te maken.

Barhangers

De avond begint om elf uur behoorlijk rustig met Exquiso (die ook Vuile Was organiseert in Dronten). Niet meer dan honderd man zijn er in de zaal, en wat er binnenkomt blijft vooral hangen bij de bar. Dit draagt al met al niet bepaald bij aan de sfeer. Exquiso maakt graag enkele uitschieters naar dubstep, maar laat op Bassmental vooral deephouse horen. 

De set van Exquiso loopt naadloos over in die van een ander jong talent: Lowha. Lowha begint om twaalf uur stipt met zijn set, die hij serveert aan een steeds groter wordend BassMental-publiek. Met enkele house- en elektronummertjes lokt hij zelfs de eeuwige barhangers naar de zaal. De set eindigt in dubstep meets elektro (en een remix op niet meer dan het zinnetje: ‘Ik neuk jullie allemaal de moeder), waarop de eerste duwtjes onderling gegeven worden. Echte moshpits worden deze duwtjes niet, maar al met al is Lowha wel het eerste echte succes van de avond.

Koek is op

Tijdens Nephilim B2B Kibba, oude vertrouwden op BassMental, is de zaal op zijn volst. De set begint om één uur en staat sterk. Er wordt al wat meer geduwd en deze keer worden de duwtjes zowaar een kleine moshpit. Nephilim en Kibba, die samen draaien, maken beide muziek met invloeden uit de dubstep en drum ’n bass. Dit maakt voor de Basic Base fans een heleboel goed, maar al gauw blijkt dat de koek vanavond wel een beetje op is. Veel dansenden worden moe, en veel van hen gaan daaroor ook eerder naar huis. Zonde, want juist deze set is het beluisteren waard.

Om twee uur begint de laatste act van de avond. Omega C draait vooral drum ’n bass en hoewel deze set ook heel aardig is, valt hier de rust weer erg op. Wederom heeft het grootste deel van het publiek zich verplaatst naar de bar, en in de zaal zijn opnieuw niet meer dan honderd mensen te vinden.

Rustig einde

Hoewel deze elfde editie van BassMental absoluut zijn hoogtepunten kende, in zowel de muziek als het publiek, eindigde de avond zoals hij begon: behoorlijk rustig en weinig sfeervol. De B van BassMental is inmiddels door een paar grijpgrage handjes meegenomen, waardoor het overgebleven publiek gelukkig nog met een grapje achterblijft. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland