Positieve vibes bij eerste Wonderland-rave in Nirwana Positieve vibes bij eerste Wonderland-rave in Nirwana

, Tekst: Maaike Broekhuijsen, foto's: Ruben Lijzenga

Positieve vibes bij eerste Wonderland-rave in Nirwana

Tekst: Maaike Broekhuijsen, foto's: Ruben Lijzenga ,

Met een sprookjesachtig decor en een volle zaal was de eerste editie van goa-feest Together Lost in Wonderland een succes. De dj's én vj zorgden met goa, drum 'n bass en een flinke lading positieve vibes voor dansende bezoekers op blote voeten in JKC Nirwana.

Er staan wat hekken voor de deur van Nirwana, afgedekt met zwart zeil en geel lint met ‘Party Zone, Do Not Leave’. Op feestavonden als deze dient dit als rookruimte. Een bord wijst ons naar de ingang, welke erachter ligt. Het is net iets na elven, DJ Enigma is net klaar met draaien, en het oogt nog rustig.

Thuis in Wonderland

Als we de zaal betreden valt direct op hoeveel werk er in de aankleding van het feest heeft gezeten. Er hangen doeken aan het plafond, vlinders aan de muren, kunstwerken met neondraden zijn door het hele pand te vinden en op het podium staat een grote Cheshire Cat. De visuals, welke deze avond geregeld worden door VJ Mazer – die helemaal uit Oostenrijk is gekomen - worden niet alleen op een scherm achter de dj’s getoond, maar ook op drie driehoekige schermen in de hoek van de zaal.

Het publiek is intussen helemaal thuis deze stijl. Zo loopt er een Alice door de zaal, dragen meerdere mensen vrolijk gekleurde hoeden,  worden er glowsticks uitgedeeld, en staat er zelfs een meisje op blote voeten te dansen. Hoewel het nog rustig is, vermaken de mensen die er zijn zich prima.

Positieve vibes

Rond twaalven begint het drukker te worden. Een wilde schatting is dat er op het hoogtepunt zo’n tweehonderd man in de zaal te vinden zijn. Tot nu toe hebben DJ Enigma en DJ Sliquid het publiek voornamelijk op goa getrakteerd. Wanneer DJ Shizzla het overneemt – precies op het moment dat het druk wordt in de zaal - krijgen we meer drum ‘n bass te horen. DJ Psitekk valt vooral goed bij het publiek, wanneer hij begint te draaien staat ook de hele zaal te dansen. 

De avond wordt afgesloten door DJ Mazer, wiens stijl richting de progressive trance gaat. Het grootste deel van het publiek is dan al naar huis. Het is een wat ouder publiek wat overblijft – ‘misschien moesten ze van pappa en mamma op tijd thuis zijn,’ grapt iemand in de zaal.

Wanneer de klok 4.30 slaat is de avond over. De lichten gaan aan, en na een paar minuten loopt ook de beveiliging de zaal in. Iedereen die er niks meer te zoeken heeft  wordt - of ze nou willen of niet - naar buiten begeleid. 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland