Palio SuperSpeed Donkey hunkert naar festivalweide tijdens instore-sessie Palio SuperSpeed Donkey hunkert naar festivalweide tijdens instore-sessie

Rammelen en bluffen mag, in Platenhuis 't Oor

, Tekst en foto's: Steven Gröniger

Palio SuperSpeed Donkey hunkert naar festivalweide tijdens instore-sessie

Rammelen en bluffen mag, in Platenhuis 't Oor

Tekst en foto's: Steven Gröniger ,

Eind januari verscheen het langverwachte debuutalbum A Funny Sunrise van Palio SuperSpeed Donkey. Het album kon rekenen op veelal positieve reviews en nu maakt de band zich op om het publiek ook live kennis te laten maken met het nieuwe werk. Voor 3voor12 Flevoland kwam de eerste mogelijkheid al op Valentijnsdag in Platenhuis ’t Oor.

In het interview met 3voor12 Flevoland verklaarde de band al dat het publiek in Almere kon rekenen op veel liefde. Dat lijkt deze zonnige zaterdagmiddag sowieso niet erg moeilijk - het is Valentijnsdag. Desondanks bestaat het drukke Platenhuis vandaag uit een redelijk Valentijns-loos publiek: wanneer  frontman Sam er naar vraagt blijkt er welgeteld één stelletje aanwezig te zijn.
 

Rammelen en bluffen

Tijdens deze instore worden we getrakteerd op een energieke set, dat zich in het spel van gitarist Willem mooi weet te uiten. Hij springt, schreeuwt en gaat compleet op in zijn muziek en spel. Zanger Sam heeft vandaag helaas wel veel last van zijn stem. Tegen het einde van de set stikt hij zowat de 'ouwe dieven moord', al weten een paar flinke slokken water redding te brengen. Uiteindelijk slaat hij zich er kranig doorheen. De band speelt soepel hun nummers, bij vlagen zelfs nonchalant, hetgeen weer een positieve uitwerking heeft op de ongedwongen sfeer deze middag. Een beetje rammelen en bluffen mag.
 

Zoals verwacht spelen ze nieuw werk van het net verschenen album A Funny Sunrise, dat met oorwurm Obi One, het iets langere Beter Days en de nieuwe single Kixin een zeer goede indruk achterlaat. Je waant je bij het sluiten van de ogen al bijna op een festivalweide. Over de muziek en de uitstraling van de band zijn de Arctic Monkeys- en Alex Turner-associaties in het verleden al veelvuldig en gemakkelijk gemaakt, toch is de muziek nu veel meer eigen, met opvallend volwassen teksten. Boven alles is dit is  een fijn bandje gebleven dat met hun jonge leeftijd overkomen als zeer ervaren overkomen. Kortom; prettige groepsdynamiek, goede energie en een natuurlijk de attitude zorgen voor een leuke middag in Almere.

Dikke festivaltip

Dus mochten ze bij Mojo aan het slapen zijn: Palio SuperSpeed Donkey is een hele dikke tip voor de grotere festivals aankomend festivalseizoen. Vandaag bewijzen ze er zelf in ieder geval helemaal klaar voor te zijn. 
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland