De Bassmental Winter Edition ‘neukt jullie allemaal de moeder’ De Bassmental Winter Edition ‘neukt jullie allemaal de moeder’

En daar is niks grappigs aan

, Tekst: Daphne Borst, foto's: ???

De Bassmental Winter Edition ‘neukt jullie allemaal de moeder’

En daar is niks grappigs aan

Tekst: Daphne Borst, foto's: ??? ,

Het is weer schoolvakantie, en dat betekent meestal maar één ding. Nu hebben we het niet over het slaapritme van de jongeren en de opgetrokken wenkbrauw van de volwassenen, we hebben het over BassMental. BassMental is al sinds 2012 hét alternatieve dansfeest waar opkomend DJ-talent goed uit de verf komt, en waar de bewaking niet alleen voor de deur, maar ook in de zaal staat. Vanavond, op zaterdag 28 februari, vindt de Winter Edition plaats.

De elfde editie van BassMental draagt als subtitel ‘Winter Edition’. Echter, een heuse winteromgeving is binnen nauwelijks te vinden. Op een van de wanden in de zaal is met glowsticks en tape een zigzagpatroon geknutseld, en op de draaitafel staat het logo van BassMental, maar daarmee houdt het wel op. Aan de artiesten dus de taak om deze Winter Edition tot een ijskoud succes te maken.

Barhangers

De avond begint om elf uur behoorlijk rustig met Exquiso (die ook Vuile Was organiseert in Dronten). Niet meer dan honderd man zijn er in de zaal, en wat er binnenkomt blijft vooral hangen bij de bar. Dit draagt al met al niet bepaald bij aan de sfeer. Exquiso maakt muziek in stijlen van deephouse met uitschieters naar dubstep, maar op BassMental laat hij vooral deephouse horen.

De set van Exquiso loopt naadloos over in die van een ander jong talent: Lowha. Lowha begint om twaalf uur stipt met muziek met electro en house invloeden, die hij serveert aan een steeds groter wordend BassMentalpubliek. Daarbij lokt hij zelfs de eeuwige barhangers naar de zaal. De set eindigt in dubstep meets electro, (en een remix op niet meer dan het zinnetje: ‘Ik neuk jullie allemaal de moeder’ ) waarop de eerste duwtjes onderling gegeven worden. Echte moshpits worden deze duwtjes niet, maar al met al is Lowha wel het eerste echte succes van de avond.

Koek is op

Tijdens Nephilim B2B Kibba, oude vertrouwden op BassMental, is de zaal het volst – en loopt ze ook het snelst weer leeg. De set begint om één uur en staat sterk. Er wordt al wat meer geduwd en deze keer worden de duwtjes zowaar een kleine moshpit. Nephilim en Kibba, die samen draaien, maken beide muziek met invloeden uit de dubstep en drum ’n bass. Dit maakt voor de Basic Base fans een heleboel goed, maar al gauw blijkt dat de koek vanavond wel een beetje op is. Veel dansenden worden moe, en veel van hen gaan daaroor ook eerder naar huis. Zonde, want juist deze set is nu het beluisteren wel waard.

Om twee uur begint de laatste act van de avond. Omega C draait vooral drum ’n bass en hoewel deze set ook heel aardig is, valt hier de rust weer erg op. Wederom heeft het grootste deel van het publiek zich verplaatst naar de bar, en in de zaal zijn opnieuw niet meer dan honderd mensen te vinden.

Rustig einde

De B van BassMental is inmiddels door een paar grijpgrage handjes meegenomen, waardoor het overgebleven publiek met een grapje achterblijft.
Hoewel deze elfde editie van BassMental absoluut zijn hoogtepunten kende, in zowel de muziek als het publiek, eindigde de avond zoals hij begon: behoorlijk rustig en weinig sfeervol.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland