De Lowlands '15-tips van Daphne Borst De Lowlands '15-tips van Daphne Borst

Met o.a. Curtis Harding, The Bohicas en Amy (op het witte doek)

, Tekst: Daphne Borst

De Lowlands '15-tips van Daphne Borst

Met o.a. Curtis Harding, The Bohicas en Amy (op het witte doek)

Tekst: Daphne Borst ,

Er zijn weinig festivals waar het zo moeilijk keuzes maken is als op Lowlands. Naast dans, theater, literatuur en wetenschap staan er meer dan honderdvijftig muzikale acts op het festival. Om ervoor te zorgen dat je als bezoeker zowel de bomen als bos blijft zien, tipt de 3voor12 Flevoland-redactie acts die je dit jaar zeker niet mag missen. Met vandaag Daphne Borst, die naast Curtis Harding en Nothing But Thieves ook tips heeft die je oren rust geven.

Curtis Harding (vrijdag 12:30, Charlie)

Een soulvolle opening van Lowlands, daar gaat Curtis Harding voor zorgen. Zijn debuutalbum Soul Power kwam dit jaar uit, maar Harding trad al eerder op als achtergrondzanger bij Outkast. Met zijn volle stem en strakke band komt hij vrijdag de Charlie bespelen. Een koud kunstje voor Harding, maar mocht hij zich toch wat onzeker voelen: mede-bandlid Cole Alexander (die zelf met The Black Lips al in de Charlie stond afgelopen jaar) kan hem vast vertellen hoe je het Lowlandspubliek voor je wint.
 

The Bohicas (zaterdag 17:10, India)

The Bohicas lieten in 2014 op London Calling al een denderende indruk achter in de kleine zaal van Paradiso. De band zou met zijn volume de Alpha nog kunnen vullen, maar houdt het bescheiden en laat dit jaar de India gewoon uit zijn voegen barsten. 
 

Nothing But Thieves (zaterdag 21:50, Charlie)

Nothing But Thieves maakt sleek rock met een vuig randje. Met een festivalrepetoire waar je ‘u’ tegen zegt komt de band de Charlie op Lowlands verkennen. Het geluid doet af en toe doet denken aan Royal Blood bedekt onder een warme deken, en is de moet-ik-zien-band op zaterdag. 
 

Amy (zaterdag 22:20, Echo)

Een nog betere tip was Amy Winehouse in de Charlie geweest (de perfecte tent voor een dronken optreden) maar helaas, Winehouse leeft niet meer. We moeten het dus doen met de film die dit jaar over haar werd gemaakt, maar aangezien haar leven in deze film in haar eigen woorden wordt beschreven, kan dat alleen maar heel mooi worden.
 

Adriaan van Dis (zondag 14:45, Romeo)

Pijn aan je oren van al die harde muziek? Dan bestaan er twee opties om die pijn te verzachten. De eerste is naar huis gaan en je oren te ruste leggen. De tweede optie heeft in dit geval dus de voorkeur: op zondagmiddag een uurtje bij Adriaan van Dis doorbrengen, en luisteren naar hoe hij antwoord geeft op vragen van journalist Frank Heinen. Zijn antwoorden zijn soms scherp, maar nooit pijnlijk. En even geen muziek, zelfs ’s lands grootste muzieksite kan het af en toe van harte aanraden.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland