De Lowlands '15 tips van Bas Visscher De Lowlands '15 tips van Bas Visscher

Met onder andere DMA'S en #OpgezwolleTotNu

, Bas Visscher

De Lowlands '15 tips van Bas Visscher

Met onder andere DMA'S en #OpgezwolleTotNu

Bas Visscher ,

Er zijn weinig festivals waar het zo moeilijk keuzes maken is als op Lowlands. Naast dans, theater, literatuur en wetenschap staan er meer dan honderdvijftig muzikale acts op het festival. Om ervoor te zorgen dat je als bezoeker zowel de bomen als bos blijft zien tipt de 3voor12 Flevoland redactie acts die je dit jaar zeker niet mag missen. Met vandaag redacteur Bas Visscher, die weet dat het op Lowlands niet alleen maar om de scherpere alternatieve acts gaat als Slaves, maar ook om de net zo interessante randprogrammering als Leve Reve!

Slaves, Vrijdag 16:20 - Charlie

Vrijdag kun je al helemaal kapot gaan en de rest van het weekend met een blauw oog en een mank been rondlopen. Tenminste, als je bij deze punkband uit Engeland in de pit gaat staan. Eerst de kleine zaaltjes en nu Lowlands: helemaal hot op het Europese vasteland. Laat je volledig uit het veld slaan door dit kale duo!

 

DMA'S, Vrijdag 20:00 - Charlie

Breng je oude britpopcollectie maar naar de kringloop: Australië brengt je de DMA’s. Deze heren in trainingsjacks stonden vorig jaar al te shinen op London Calling, waar ze tevens supergoede kritieken kregen. Als echte britpoppers staan ze quasinonchalant kauwgom te kauwen, biertjes te atten en hitjes weg te geven. 

 

Leve Reve!, Zaterdag 12:30 - Romeo

Op Lowlands is naast muziek, wetenschap, yoga en politiek gelukkig ook plaats voor literatuur. Een ode aan de geliefde controversiële schrijver Gerard Reve door A.H.J. Dautzenberg, Ernest van der Kwast en Gerjon Gijsbers. Met medewerking van het duo The Avonden. De mythe van Reve blijft voortbestaan.

Rico & Sticks: #OpgezwolleTotNu, Zaterdag 14:00 - Alpha

Haast je om 14:00 naar de Alpha. Iedereen kent Opgezwolle en iedereen houdt van Rico & Sticks. Tal van projecten, bijna allemaal goed, hebben ze samen en los van elkaar gedaan. Grootmeesters van de Nederhop uit ons Zwolle. 

The Maccabees, Zondag 15:55 - Alpha

The Maccabees gaan al weer een tijdje mee en hebben intussen drie platen uitgebracht. Vond je de band voorheen misschien een beetje zeikerig, nu is de muziek volwassen en overtuigend. Kwalitatieve songs die bovendien geen moment gaan vervelen. Zeker een aanrader.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland